~meLek~
GalataSaray'ım
MALZEMELER
Kreması için:
- 1 lt. süt
- 100 g Sana
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket sütsüz çikolata
- 1 paket çikolatalı bisküvi
- 1 su bardağı süt
Karameli için:
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı bütün fındık
HAZIRLANIŞI
Derin bir tencerenin içine sütü, unu, şekeri ve kakaoyu koyup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Küçük bir tepsinin içine fındıkları koyup önceden ısıtılmış 185°C fırında kızarana kadar pişirin.
Borcamın dibine süte batırarak bisküvileri dizin. Kakaolu kremaya yağı ilave edip karıştırın. Küçük bir tencerenin içinde şekeri iyice eritin. Şeker karamel kıvamına geldikten sonra fırında pişirdiğiniz fındıkları içine ilave edip iyice karıştırdıktan sonra, daha önceden margarinle yağladığınız tepsiye karamelli fındığı tek sıra halinde dökün.
Bisküvilerin üzerine bir kat kakaolu kremadan dökün, araya rende çikolata ve yine kırdığınız fındıklı karamellerin yazısını koyup üzerine kalan kremayı ilave edin; kalan çikolata ve karameli de üzerine koyup, soğutup servis edin.