Firik Pilavı (Hatay Usulü) Tarifi'nin Malzemeleri
Hayırlı günler arkadaşlar bugün size hataya özgü pilavını yapacağım rengiyle tadıyla mükemmel bir tat hadi başlayalım. İlk önce firiğimizi yıkayıp süzelim .Tenceremize tereyağını katıp eridikten sonra şehriyelerimizi katalım .Şehriyeler kavururken içine iki tane knorr bulyanları katıp kavuralım pembeleşince şehriyeler içine firiğimizi katıp kavurmaya devam edelim .Kavrulduktan sonra içine 2 su bardağı sıcak suyumuzu katıp tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişirelim 1/2 dk sonra altını kısıp pişmeye bırakalım suyunu çekince üstünü peçete kaplayıp altını kapatıp bir yerde demlemeye bırakıyoruz sonra bir güzelce afiyetle yiyoruz??☺?
- 1 su bardağı firik
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 adet konrr bulyon tavuk
- 50 gr tereyağı
- 3 yemek kaşığı şehriye
Hayırlı günler arkadaşlar bugün size hataya özgü pilavını yapacağım rengiyle tadıyla mükemmel bir tat hadi başlayalım. İlk önce firiğimizi yıkayıp süzelim .Tenceremize tereyağını katıp eridikten sonra şehriyelerimizi katalım .Şehriyeler kavururken içine iki tane knorr bulyanları katıp kavuralım pembeleşince şehriyeler içine firiğimizi katıp kavurmaya devam edelim .Kavrulduktan sonra içine 2 su bardağı sıcak suyumuzu katıp tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişirelim 1/2 dk sonra altını kısıp pişmeye bırakalım suyunu çekince üstünü peçete kaplayıp altını kapatıp bir yerde demlemeye bırakıyoruz sonra bir güzelce afiyetle yiyoruz??☺?