Var mı patates sevmeyen?
Köftenin yanında patates kızartması yemeyi düşlemeyen, önceden kızarttığı patatesleri yumurtayla harmanlayıp yumurtalı patates haline getirmeyen?
Yok yazın da bozuşmayalım şimdi.
Kızartması güzel olsa da bu meredin sağlıktan ödün vermeden de kızarmış patates yemek mümkün. Nasıl mı? Patatesleri fırında kızartarak elbette.
Fırında patates kızartması tarifinde o çok sevdiğimiz baharatları ekleyip eser miktarda zeytinyağı ile harmanladığımız patates dilimlerini fırına alıyoruz.
Onlar çıtır çıtır kızardıkça size de bu atıştırmalığın keyfini uzun uzadıya çıkarmak kalıyor.
Bu tarifte bizim baharat tercihimiz toz kırmızı biber, kekik, biberiye, rendelenmiş sarımsak olsa da sizin baharat tercihlerinizi de öğrenelim. Zerdeçal yazanlar olmuştu örneğin... Neden olmasın?
Haydi sıralayın en sevdiğiniz baharatları.
Malzemeler
Servisi için
4 dal
taze kişniş
Püf Noktası
Patatesleri fırın tepsisine tek kat olacak şekilde dizmeye özen gösterin. Aksi takdirde bazıları çıtır bazıları yumuşak kalacaktır.
Pişirme Önerisi
Mevsiminde taze patates kullanıyorsanız kabuklarını soymadan fırınlayın.
Nasıl Yapılır?
Patatesleri elma dilimi halinde kesin ve geniş bir karıştırma kabına aktarın.
Patates dilimlerini zeytinyağı, toz kırmızı biber, kekik, biberiye, rendelenmiş sarımsak ve tuz ile karıştırarak harmanlayın.
Tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine baharatlı patatesleri yayın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25- 30 dakika kızarana kadar fırından yükselen mis gibi kokuyu içinize çeke çeke bekleyin.
Taze kişnişleri incecik kıyın. Servis tabağına aldığınız baharatlı patateslerin üzerine serpiştirdikten sonra ılık olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Servis Önerisi
Cips niyetine çeşitli soslarla birlikte tüketebileceğiniz gibi tavuk ve köfte tariflerinin yanında da ikram edebilirsiniz.
Besin Değerleri
Elma Dilim Patates
Porsiyon Miktarı:
100 g
Kalori (kcal) 123
Toplam yağ 2,2 g
Kolesterol 0 mg
Sodyum 49 mg
Potasyum 394 mg
Karbonhidrat 26 g
Diyet Lifi 2 g
Şeker 0,3 g
Protein 2,7 g
A Vitamini 0 IU C Vitamini 11,2 mg
Kalsiyum 15 mg Demir 0,7 mg
D Vitamini 0 IU B6 Vitamini 0,4 mg
B12 vitamini 0 µg Magnezyum 19 mg
Köftenin yanında patates kızartması yemeyi düşlemeyen, önceden kızarttığı patatesleri yumurtayla harmanlayıp yumurtalı patates haline getirmeyen?
Yok yazın da bozuşmayalım şimdi.
Kızartması güzel olsa da bu meredin sağlıktan ödün vermeden de kızarmış patates yemek mümkün. Nasıl mı? Patatesleri fırında kızartarak elbette.
Fırında patates kızartması tarifinde o çok sevdiğimiz baharatları ekleyip eser miktarda zeytinyağı ile harmanladığımız patates dilimlerini fırına alıyoruz.
Onlar çıtır çıtır kızardıkça size de bu atıştırmalığın keyfini uzun uzadıya çıkarmak kalıyor.
Bu tarifte bizim baharat tercihimiz toz kırmızı biber, kekik, biberiye, rendelenmiş sarımsak olsa da sizin baharat tercihlerinizi de öğrenelim. Zerdeçal yazanlar olmuştu örneğin... Neden olmasın?
Haydi sıralayın en sevdiğiniz baharatları.
Malzemeler
5 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kekik
2 dal biberiye
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Servisi için
4 dal
taze kişniş
Püf Noktası
Patatesleri fırın tepsisine tek kat olacak şekilde dizmeye özen gösterin. Aksi takdirde bazıları çıtır bazıları yumuşak kalacaktır.
Pişirme Önerisi
Mevsiminde taze patates kullanıyorsanız kabuklarını soymadan fırınlayın.
Nasıl Yapılır?
Patatesleri elma dilimi halinde kesin ve geniş bir karıştırma kabına aktarın.
Patates dilimlerini zeytinyağı, toz kırmızı biber, kekik, biberiye, rendelenmiş sarımsak ve tuz ile karıştırarak harmanlayın.
Tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine baharatlı patatesleri yayın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25- 30 dakika kızarana kadar fırından yükselen mis gibi kokuyu içinize çeke çeke bekleyin.
Taze kişnişleri incecik kıyın. Servis tabağına aldığınız baharatlı patateslerin üzerine serpiştirdikten sonra ılık olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Servis Önerisi
Cips niyetine çeşitli soslarla birlikte tüketebileceğiniz gibi tavuk ve köfte tariflerinin yanında da ikram edebilirsiniz.
Besin Değerleri
Elma Dilim Patates
Porsiyon Miktarı:
100 g
Kalori (kcal) 123
Toplam yağ 2,2 g
Kolesterol 0 mg
Sodyum 49 mg
Potasyum 394 mg
Karbonhidrat 26 g
Diyet Lifi 2 g
Şeker 0,3 g
Protein 2,7 g
A Vitamini 0 IU C Vitamini 11,2 mg
Kalsiyum 15 mg Demir 0,7 mg
D Vitamini 0 IU B6 Vitamini 0,4 mg
B12 vitamini 0 µg Magnezyum 19 mg