Gül 34
Usta
Fırında Balkabaklı Tavuk Eti
Fırında Balkabaklı Tavuk Eti Tarifi İçin Malzemeler
- 8 tavuk but
- 300 gr balkabağı
- 2 yemek kaşığı balzamik sirke
- 8 yaprak adaçayı
- Yarım su bardağı ceviz içi
- Tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 çay bardağı su
Fırında Balkabaklı Tavuk Eti Nasıl Yapılır?
- Bal kabağının kabuklarını soyup ince doğrayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp balkabaklarını 3-4 dakika soteleyin.
- Tavuk butlarını 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile 2 dakika soteleyin. Tavuk butlarla balkabaklarını fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine cevizleri serpiştirin.
- Kalan zeytinyağı, tuz ve sirkeyi karıştırıp üzerine gezdirin. Suyu ilave edin. Adaçayı yapraklarını üzerlerine yerleştirip 190 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak servis yapın.