Fırında Balkabaklı Tavuk Eti

Gül 34

Usta

Fırında Balkabaklı Tavuk Eti​

firinda_balkabakli_tavuk_eti-fb84dee4-0189-4be5-805a-31bb99c410f6.jpg



Fırında Balkabaklı Tavuk Eti Tarifi İçin Malzemeler​

  • 8 tavuk but
  • 300 gr balkabağı
  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 8 yaprak adaçayı
  • Yarım su bardağı ceviz içi
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay bardağı su

Fırında Balkabaklı Tavuk Eti Nasıl Yapılır?​

  • Bal kabağının kabuklarını soyup ince doğrayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp balkabaklarını 3-4 dakika soteleyin.
  • Tavuk butlarını 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile 2 dakika soteleyin. Tavuk butlarla balkabaklarını fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine cevizleri serpiştirin.
  • Kalan zeytinyağı, tuz ve sirkeyi karıştırıp üzerine gezdirin. Suyu ilave edin. Adaçayı yapraklarını üzerlerine yerleştirip 190 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak servis yapın.
 
Geri
Top