Malzemeler:
4 yufka
2 çorba k. tereyağı
yarım çay b. sıvıyağ
İç harcı için:
beyaz peynir
dil peyniri
pastırma
1 tutam maydanoz
Mantolamak için:
süt
galeta unu
Hazırlanışı:
Yufkaları 6 eşit parçaya bölüyoruz. Sosu için, tereyağını eritiyoruz ve sıvıyağla karıştırıyoruz. İç harcı için, pastırmayı doğruyoruz. Karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine dil peynirini ve beyaz peyniri rendeliyoruz.
Maydanozu da ince doğrayıp karıştırma kabına alıyoruz ve harcımızı karıştırıyoruz.Üçgen kestiğimiz yufkaların üzerine sos karışımından sürüyoruz. İç harçtan yufkaların geniş kenarına paylaştırıyoruz. Önce iki kenarı hafif kapatıyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz. bir kaseye süt, bir kaseye galeta unu koyuyoruz. Sardığımız börekleri önce süte, sonra galeta ununa batırıyoruz ve yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun...