MALZEMELER:
5 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
75 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı sirke
1 adet limon
Tuz
İç harcı için:
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
1 çay bardağı sıvı yağ
250 gram tereyağı
Gazete Baklavası Tarifi Yapılışı
- Yumurta, süt, yoğurt, sirke, sıvı yağ bir kabın içine karıştırılır.
- Unu azar azar ilave edin.
- Kabartma tozunu da ekleyin.
- Yumuşak ele yapışan bir hamur yapın.
- Elinizi sıvı yağa batırıp, hamuru toparlayın.
- Yaklaşık 1 saat dinlendirin.
- Şekeri ve suyu iyice karıştırıp, ocağa alın.
- Limon suyunu da sıkın.
- Kaynamaya başlayınca 15-20 dakika daha kaynatıp, altını kapatın.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp, nişasta yardımıyla ince açın.
- Oklavaya dolayın, tekrar çıkartın ️resimde görüldüğü gibi ️
- Bir gazete kağıdının üzerine alıp, doladığınız hamuru elinizle açın.
- 2 kat üst üste koyun.
- Üzerine bol ceviz dökün.
- Gazetenin her iki tarafından kaldırıp, yufkaları üstüste getirin. ️resimde görüldüğü gibi️
- Bıçakla kesin ve tepsiye dizin.
- Üzerine erittiğimiz tereyağı ve sıvı yağ karışımından dökün, bol dökülmesi lazım.
- 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
- Soğuduktan sonra üzerine ılık şerbet döküp çekmesini bekleyin çektikten sonra servis yapın