• Merhaba Ziyaretçi.
    "Minimalist Fotoğraflar" konulu yarışmamız başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de yarışmada görmek istiyoruz...

Gebeliğinizi planlayın, önlemlerinizi alın!

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Gebeliğinizi planlayın, önlemlerinizi alın!

Günümüz kadınları iyi bir yaşam sürdürebilmek, kariyer yapmak, ekonomik özgürlüğünü sağlamak gibi nedenlerden dolayı anne olmayı ertelemektedirler. Çiftler hayatın her alanında olduğu gibi bebek sahibi olma konusunda da plan yapmak zorunda kalıyorlar.
Bebek sahibi olma ve annelik duygusunu yaşama zamanını geldiğinin düşünen çiftler mutlaka kadın hastalıkları ve doğum uzmanlarından yardım ve destek almalıdırlar. Çünkü sağlık açısından hiçbir sorun olmamasına rağmen gebelik gerçekleşememektedir. Yumurtlama zamanı tutturulamıyor ya da farkında olmadan hamileliği engelleyici hatalar yapılabilmektedir. Çiftler hem maddi ve hem manevi açıdan kendini hazır hissettiklerinde uzman bir hekim desteği ile hamilik sürecine ilk adımları atmalıdırlar.

Uzmanlar bebek sahibi olmayı düşünen çiftlere; bebek yapmayı gerçekten kendilerini hazır hissetmelerini, onun sorumluluklarına hazırlıklı olmaları konusunda özellikle bilgilendiriyorlar.

Bir kadın hamileliğe kaç ay önceden hazırlanmalı:
Uzmanlar bebek sahibi olmayı planlayan anne adaylarının; doğum kontrol hapı kullanıyorlar ise en az üç(3) ay önceden kesmelerini ve aynı zaman da kontrollü cinsel ilişki öneriyorlar. Anne adayları aynı zamanda hamilik döneminden üç(3) ay öncesinden FOLİK ASİT kullanımına başlamalı gebeliğin ilk üç (3) ayında devam edecek şekilde kullanımını sağlamalıdırlar. Böylece bebeğin sinir sisteminde olası bir problem olma ihtimalini % 80 oranında azaltmayı başarabilirler. Uzmanlar, anne adayında sinir sistemi ile ilgili bir sağlık problemi var ise FOLİK ASİT kullanma oranının biraz daha yüksek tutulması gerektiğini belirtiyorlar. Örneğin sağlıklı bir anne adayında oran 0,4 mg iken sağlık problemi yaşamış anne adayında bu oran 4 mg olarak kullanılmasını tavsiye ediliyor. İlk bebeği bu şekilde doğan anne adaylarının diğer bebekte de aynı sağlık sorunu ile karşılaşma olasılığı ilk bebeğine göre % 5 daha fazladır.
 
Geri
Top