MEHMET ŞEF'İN İMZA TABAĞI GECE GİBİ SİYAH MALZEMELERİ
-Dana fileto
-Sarımsak
-Taze kekik
-Balık mürekkebi
-Sirriracha
-Yıldız anason
-Zeytinyağı
-Maldon tuz
-Karabiber
YULAFLI GARNİTÜR MALZEMELERİ;
-Yulaf ezmesi
-Süt
-Krema
-Tereyağ
-Siyah sarımsak
-Tuz
-Yer fıstığı
-Limon
MANTARLAR;
-Morel mantarı
-Trüf mantarı
-Sarıkız mantarı
HOLLANDAİSE SOS MALZEMELERİ;
-Sade yağ
-Yumurta sarısı
-Tuz
-Limon
DE GLAZE İÇİN;
-Et suyu
-Balsamik sirke
-Limon
-Nişasta
-Tereyağ
ÜZERİ İÇİN;
-Bezelye filizi
MEHMET ŞEF'İN İMZA TABAĞI GECE GİBİ SİYAH TARİFİ
ETİN MARİNASYONU;
-Öncelikle sarımsağı ince ince doğrayıp bir karıştırma kabına koyun.
-Taze kekik, balık mürekkebi, sirriracha sos, zeytinyağı, maldon tuz ve değirmen karabiberi de içine ekleyin.
-Yıldız anasonu havanda toz haline getirip karışıma ekleyin.
-Temizlenmiş olan dana filetomuzu bu karışım ile kaplayıp aromasını çekmesi için bir süre bekleyiniz.
YULAFLI GARNİTÜR YAPILIŞI;
-Yulaf ezmesi ve sütü bir tavaya alıp yulaflar yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz.
-Daha sonra içerisine toz yer fıstığı, siyah sarımsak, krema, limon ve tuzu ekliyoruz.
-Daha sonra blendrla püre kıvamana gelene kadar çekiyoruz.
-Soğuk küp küp kestiğimiz tereyağını ekleyip karıştırıyoruz.
MANTAR YAPILIŞI;
- Kurutulmuş olan morel ve sarıkız mantarlarını tuzlu suda haşlıyoruz.
-Haşlanan mantarları iyice kurulayıp derin yağda çıtır olana kadar kızartıyoruz.
HOLLANDAİSE SOS YAPILIŞI;
-Yumurta sarısı, limon ve tuzu bir kaba alıp benmari usulü kesilmeden aynı yönde köpürene çırpıyoruz.
-Azar azar sade yağı ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.
-Sos mayonez kıyamına gelene kadar çırpma işlemine devam ediyoruz.
YAPILIŞI;
-Aromasını iyice çeken etimizi kızgın bir tavada her yerini mühürlüyoruz.
-Aynı tavayla birlikte eti 180 derecelik fırında orta derece olana kadar pişiriyoruz.
-Tavayı fırından çıkartıp etimizi bir kenara alıyoruz.
-Aynı tavada sosumuzu hazırlamaya başlıyoruz.
-Tavanın içerisine et suyu, balsamik sirke ve limonu ekleyip iyice kaynatıyoruz.
-Soğuk tereyağını ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
-Kıvam vermek için sulandırdığımız nişastayı ekliyoruz.
-Kıvam aldıktan sonra bir süzgeç yardımıyla süzüp pürüzsüz bir sos elde ediyoruz.
-Hazırladığımız çıtır mantarlar, rendelenmiş trüf dilimleri ve bezelye filiziyle servis ediyoruz.