• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Genç Osman

Genç Osman kimdir? Genç Osman dönemi olayları ve Genç Osman hayatı

Genç Osman Osmanlı imparatorluğunun en genç padişahlarından birisidir. Bundan dolayı Genç Osman lakabını almıştır. Genç Osman henüz 14 yaşında iken tahta geçmiştir. Bu durumda Osmanlı devletinin tarihi boyunca tartışmalara neden olmuştur. Genç Osman Osmanlı padişahları arasında araştırılan ve tartışılan en fazla padişahlardan birisidir. Bundan dolayı tarihçiler bu dönemi yorumlamaktadır. Genç Osman dönemi Osmanlı döneminde araştırılan bir dönemdir. Peki, Genç Osman kimdir? Hangi padişahın oğludur? Genç Osman döneminde yaşanan olaylar nelerdir? Genç Osman'ın hayatı nasıldır? İşte Osmanlı imparatorluğunun en genç padişahı olan Genç Osman hakkında bilinmeyen tüm detaylar.

Genç Osman İkinci Osman ya da Farisi olarak bilinen bir padişahtır. Osmanlı imparatorluğunun 16. padişahıdır. Henüz 14 yaşında tahta geçmesinden ötürü tarihte Genç lakabını almış bir padişahtır.

Genç Osman Kimdir?
Genç Osman 1604 yılında doğmuştur. İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Babasının adı 1. Ahmed annesinin adı Hatice Sultan'dır. Yeniçeriler tarafından eşine az rastlanır bir olay neticesinde tahttan indirilmiştir. Çeşitli hakaretlere ve saldırılara maruz kalan Genç Osman daha sonra zindana atılarak boğularak öldürülmüştür. Otuz Yıl Savaşları da onun döneminde devam etmiş bir padişahtır. Ayşe Sultan, Meylişah Hatun, Akile Hatun Genç Osman'ın eşleridir. Genç Osman bu eşlerinden 3 çocuğu olmuştur.

Genç Osman divan edebiyatı ile ilgilenen bir padişahtı. Divan edebiyatında Farisi mahlasını almıştı. Farisi mahlası ile pek çok şiir yazmıştır.

Genç Osman Dönemi Olayları

1) Otuz Yıl Savaşları
Otuz Yıl Savaşları Kanuni Sultan Süleyman döneminde başlamış olan bir savaştı. Katoliklere karşı Prostestan mezhebine destek verildi. Bunun sonucunda bu savaşlar 30 yıl kadar devam etti. Transilvanya’da da çıkan isyanlarda Osmanlı imparatorluğu sorumlu olarak gösterildi. Otuz Yıl Savaşları Genç Osman tahtta iken de devam etmişti.

2) Lehistan Seferi
Genç Osman'ın komutasında ki Osmanlı ordusunun çıktığı seferlerden birisidir. Lehler'e karşı yapılan bu sefer de Osmanlı ordusu üstün bir sayıda idi. Leh ordusu henüz yeni oluşan bir ordu idi. Osmanlı ordusunun sefer düzenleyeceğini öğrenen Leh ordusu orduyu güçlü hale getirmek için Avusturya'dan yardım istediler ve Avusturya ordusu tarafından takviye aldılar. 1621 yılında Genç Osman önderliğinde Osmanlı ordusu Hotin'e geldi. Burada bulunan kale kuşatılmıştı. Lehistan seferinde Hotin kalesi kuşatılsa da bu kale ele geçirilemedi. Bunun sonucunda askerlerin de umudu kalmamıştı.

Yeniçeriler tam olarak bu savaşta üstün bir rol oynamadı. Bu da Lehistan seferinin başarısızlıkla sonuçlanmasına neden oldu. Lehistan bunun üzerine Hotin anlaşmasını Osmanlı ordusu ile imzaladı. Bu anlaşmaya göre Lehler ve Osmanlılar birbirinin topraklarına bundan böyle saldırmayacaktı. Ayrıca Lehler 40 bin altını Osmanlı'ya ödeyecekti.
 
Top