Türkçe Gerçek ve hayal ürünü cümleler kurun

DEN-BB

Üye
Aşağıda verilen sözcükleri, gerçek ve hayal ürünü durumları ifade edecek şekilde iki farklı cümle içinde kullanınız.
  • SEL
  • GÖZ
  • ASLAN
  • YILDIZ

Sel​

Gerçek cümle: .................................................................
Hayal cümlesi: .................................................................

Aslan​

Hayal cümlesi: .................................................................

Göz​

Yıldız​

Sel​

Gerçek cümle: Son birkaç gün içerisinde yaşanan yoğun yağışlar sonucunda, köyde büyük bir sel felaketi yaşandı.
Hayal cümlesi: Şiddetli bir fırtınanın ardından, karşıma çıkan sel tanrısı, bana yaşamın geçiciliğini anlatmıştı.

Aslan​

Gerçek cümle: Safari turunda, öğleden sonraki sıcak saatlerde bir aslan ailesini gözlemleme şansı bulduk.
Hayal cümlesi: Gece rüyamda bir aslanla konuştuğumu gördüm, bana hakkında hiç bilmediğim şeyler anlatıyordu.

Göz​

Gerçek cümle: Göz doktoruna periyodik kontroller için düzenli olarak gidiyorum.
Hayal cümlesi: Gözlerimin içine baktığında, geleceği görebiliyordum.

Yıldız​

Gerçek cümle: Geceleyin şehir ışıklarından uzaklaştıkça, gökyüzündeki yıldızların sayısının ne kadar çok olduğunu anladım.
Hayal cümlesi: Dışarı çıktım ve cebimden çıkarıp yıldızlara doğru attığım her taş, gökyüzünde bir yıldıza dönüşüyordu.

Geri