Glutensiz Frambuazlı Beyaz Çikolatalı Sufle
Yapılışı:
Yumurta beyazlarını derin bir kapta, mikser yardımıyla çırparak kabartın. (Beyaz köpük olması gerek)
Kremayı minik bir sos tenceresine alıp, içine framboazı ekleyip, kaynatın.
Hafiften kaynamaya başladığında ocaktan alın ve beyaz çikolatayı ekleyip, eriyinceye dek, spatula yardımıyla karıştırın.
Kremalı karışım biraz soğuyunca (eliniz yanmayacak kadar), yumurta sarılarını da ekleyin ve karıştırın.
Toz badem ve glutensiz unu da ekleyin.
En son, Kabarmış yumurta beyazına yavaş yavaş ekleyin, ve eklerken yumurta beyazını söndürmemeye dikkat edin. Sufle yapımının püf noktası bu! Spatula yardımıyla çikolatalı karışımı azar azar yumurta beyazına ekleyip, spatulayı kabın altından üstüne doğru hareket ettirerek, ve üst katı sıvayarak, 2 karışımı birbirine yedirin.
Sonrasında çömlek kaplara ya da varsa, seramik sufle kaplarına (ramakin denir), yarısına kadar gelecek şekilde pay edip, 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dk. pişirin.
NOT: Tarifte şeker yok, çünkü beyaz çikolata zaten çok tatlı, size tatsız gelirse, sufleyi fırından çıkardıktan sonra üstüne biraz pudra şekeri serpebilirsiniz.
- 3 yumurta (beyazı ve sarısı ayrılmış olmalı)
- 150 gr. beyaz çikolata
- 1 kutu (200 ml.) krema
- 4 Yemek kaşığı toz badem
- 2 Yk. glutensiz un
- 150 gr. Framboaz.
Yapılışı:
Yumurta beyazlarını derin bir kapta, mikser yardımıyla çırparak kabartın. (Beyaz köpük olması gerek)
Kremayı minik bir sos tenceresine alıp, içine framboazı ekleyip, kaynatın.
Hafiften kaynamaya başladığında ocaktan alın ve beyaz çikolatayı ekleyip, eriyinceye dek, spatula yardımıyla karıştırın.
Kremalı karışım biraz soğuyunca (eliniz yanmayacak kadar), yumurta sarılarını da ekleyin ve karıştırın.
Toz badem ve glutensiz unu da ekleyin.
En son, Kabarmış yumurta beyazına yavaş yavaş ekleyin, ve eklerken yumurta beyazını söndürmemeye dikkat edin. Sufle yapımının püf noktası bu! Spatula yardımıyla çikolatalı karışımı azar azar yumurta beyazına ekleyip, spatulayı kabın altından üstüne doğru hareket ettirerek, ve üst katı sıvayarak, 2 karışımı birbirine yedirin.
Sonrasında çömlek kaplara ya da varsa, seramik sufle kaplarına (ramakin denir), yarısına kadar gelecek şekilde pay edip, 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dk. pişirin.
NOT: Tarifte şeker yok, çünkü beyaz çikolata zaten çok tatlı, size tatsız gelirse, sufleyi fırından çıkardıktan sonra üstüne biraz pudra şekeri serpebilirsiniz.