Google Colab ile Fooocus kullanımı

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Kahve
Kahve
Kahve
Konu çok kısa değineceğim, ancak hemen şunu belirtmeliyim ki eğer resimlerle ilgileniyorsanız, ücretisiz daha yetenekli bir yapay zeka resim oluşturma sitesi bulmanız pek mümkün değil.

Fooocus kullanmak için Pinokyo üzerinden gerekli dosyaları indirip internet bağlantısına ihtiyaç duymadan resimler üretilebiliyor ancak bunun için oldukça güçlü bir bilgisayara ihtiyaç var. Hal böyle olunca bilgisayarınıza çok büyük boyutlu dosyalar indirmek yerine Google Colab sunucuları üzerinden Fooocus kullanmak oldukça mantıklı...

Colab arayüzü oldukça basit görünüyor ancak derinlere indikçe sayısız özellikler sizi bekliyor. Peki Google Colab üzerinden Foocus arayüzüne nasıl ulaşıp çalıştırabiliriz.

* GitHub üzerinden Fooocus dosyalarına ulaşmak için

* Ctrl + F tuş kombinasyonu ile açılan arama kutusuna .ipynb yazıp arayın ve bulduğunuz fooocus_colab.ipynb adlı dosyaya tıklayın

* Açılan sayfada fooocus_colab.ipynb adlı dosyayı indirmek için sağ taraftaki ... (üç nokta) alanına tıklayın ve alttaki resimde görülen Download (Ya da Ctrl+Shift+S tuş kombinasyonunu kullanın) butonuna tıklayıp ilgili dosyayı indirin.

foocus.ipynb.webp

* Şimdi linkine tıklayın ve Dosya menüsüne tıklayıp "Not defteri yükle" linkine tıklayın. Açılan pencereye az önce bilgisayara kaydettiğiniz fooocus_colab.ipynb adlı dosyayı gösterin ya da sürükleyip bırakın.

google-colab.webp

* Artık Fooocus dosyalarını Google sunucularına yükleyip günde 2 saat boyunca kesintisiz kullanabilirsiniz. Yüklemeyi başlatmak için ekran görüntüsündeki butona tıklayın. Şimdi hıza bağlı olarak ortalama 5 dakika dosyaların yüklenmesini bekleyin.

colab-fooocus.webp

Yükleme işlemi bittikten sonra size iki farklı link verilecek. Online olarak Google Colab üzerinden kullanmak için IP adresi şeklinde verilen link değil ikinciye tıklayıp Fooocus'u kullanmaya başlayabilirsiniz.

colab-fooocus-link.webp

Not: Karışık gibi görünmesine rağmen bilgisayarınızı dosya çöplüğüne çevirmeden google sunucularını kullanmak son derece mantıklı. Günde (her gün) iki saat ücretsiz kullanım da oldukça yeterli bir süre...

Eğer beklemekten sıkılmam diyorsanız son derece gerçekçi ve kaliteli resimler üretebilirsiniz. Hızlı seçenekler de gayet kaliteli sonuçlar üretebiliyor. Örneğin alttaki çalışma hızlı şekilde üretilmiştir.

İlk deneyimim değil ama aynı görselin farklı görünüşleri ile farklı görseller üretmek ilginç bir fikir gibi :)

Örneğin şu prompt ile "beautiful girl wearing [[red, yellow, blue]] color t-shirt" bir kızın kırmızı, sarı ve mavi tişörtlü resmini yapmasını istedim. Buradaki çift tırnak önemli böylece renklere odaklanmış oluyor yapay zeka.

Sonuç:Aynı kişinin farklı görsellerini üretmek

Bu da diğer kızımız :)
Aynı kişinin farklı görsellerini üretmek

Bu kez de hem saçlarının hem de tişörtlerini bu renklerle oluştur diyorum... Sonuç:
Tişört ve saç renkleri

Mavi saçı tutturamasa da en hızlı ve detaysız seçenekle yapmış olmaktan kaynaklandığını düşünüyorum. Girdiğiniz promptları detaylandırarak her şeyi halledebilirsiniz.

Yazılar konusunda çok yetenekli değil sanırım ama muhakkak doğru promptlarla bu da halledilebilir. Tişörtler üzerinde CEREZFORUM yazmasını istedim. Sonuç:
Tişört ve saç renkleri - tişört üzerine yazı

Bu kez de hem saçlarının hem de tişörtlerini bu renklerle oluştur diyorum... Sonuç:
Ek dosyayı görüntüle 121988

Mavi saçı tutturamasa da en hızlı ve detaysız seçenekle yapmış olmaktan kaynaklandığını düşünüyorum. Girdiğiniz promptları detaylandırarak her şeyi halledebilirsiniz.

Yazılar konusunda çok yetenekli değil sanırım ama muhakkak doğru promptlarla bu da halledilebilir. Tişörtler üzerinde CEREZFORUM yazmasını istedim. Sonuç:
Ek dosyayı görüntüle 121989
Yazmayı bilmiyor yani :-))

Bende Türkçe yazdıranıyorum . Mesela Ali Eren'in çiçekçi dükkanı diye tabela yaz diyorum. Bunu ingilizce yazıyor :D
Kaç kez denedim asla doğru yazamadı :/
Tırnak içine alman lazım ifadeyi. Olmazsa köşeli parantez :)

Türkçe karakterler sorun çıkarabilir. Leonardo.ai ile denedim, biraz uğraşılsa hatasız yazılabilir ya da Photoshop ile çok daha güzel bir yazı :D
ali-eren-cickeci-dukkani.webp

ali-eren-cickeci-dukkani2.webp

Geri