Guletensiz Meyveli pasta

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Malzemeler:
3/4 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı kakao
1 çay bardağı sıcak su
2 tatlı kaşığı vanilya özütü
1 ½ su bardağı badem unu
Yarım tatlı kaşığı karbonat
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta,
Bir fiske tuz
zeri İçin:
1 su bardağı süt kreması
2 yemek kaşığı toz şeker
Taze meyveler

Yumurta, zeytinyağı ve toz şekeri koyu bir kıvam alana kadar (yaklaşık 3 dakika) mikser ile çırpın. Ayrı bir yerde kakao ve sıcak suyu koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırın; vanilya özütü ekleyerek karışıma ilave edin. Mikserin hızını düşürerek karıştırmaya devam edin. Bir kapta badem unu, karbonat ve tuzu karıştırın ve kakaolu karışıma dahil edin. Spatula yardımı ile sıvı bir kıvam alana dek karıştırmaya devam edin. Yağladığınız kelepçeli kek kalıbına karışımı dökün. Önceden 170°C’de ısıttığınız fırına sürün. Kenarları kuru ve ortası ıslak kıvamda olana kadar (yaklaşık 45 dakika) pişirin. Kalıbından çıkarmadan 10 dakika kadar ılınmasını bekleyin ve kelepçeli kısmı çıkarın. Kek tamamen soğuyunca taban kısmını da çıkarın. Pasta tabanınız hazır.


Kekin üst kısmı için süt kreması ve toz şekeri geniş bir kapta çırparak pastanızın üzerine dökün. Mevsim meyveleri ile üzerini süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!


Not: Çapraz kontaminasyon/ bulaşma gluten bulaşığının, glutensiz bir ürüne yapışma riskidir. Üretim yapılan bantlardan gluten içeren besinler geçmişse, o bantta üretilen kabartma tozu, pirinç unu, mısır nişastası, mısır unu, kakao, pudra şekeri, vanilya, instant maya, salça, süt kreması, bitter çikolata vs. gibi pek çok ürüne gluten bulaşma ihtimali oluşur. Bu yüzden kullanacağınız ürünlerin açıklamasında “glutensiz” ibaresinin bulunmasına dikkat etmeniz önerilir.
 
Geri
Top