Güney Afrika Yemekleri - Dünya Mutfağı
KOYUN GÜVECİ (GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ)
- 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
- 2 orta boy soğan (halka halinde doğranmış)
- 1 kg koyun eti (yağsız, kuşbaşı doğranmış)
- 750 gr domates (kabukları soyulup dilimlenmiş)
- 1 kırmızı sivri biber (ince kıyılmış)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Büyük bir güveçte yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları ekleyip arasıra karıştırarak 5-7 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar kızartınız.
Eti ekleyip sürekli karıştırarak 5 dakika, pembeleşinceye kadar kızartınız. Domates, sivri biber, şeker, tuz ve karabiberi güvece ekleyip karışımı sürekli karıştırarak kaynatınız.
Kaynamaya başlayınca ateşin altını kısıp güvecin ağzını örterek 1 saat, etlere bıçağın ucu kolaylıkla batana kadar pişiriniz. Güveci ateşten alıp servis ediniz.
Not: Bu çok lezzetli Güney Afrika yemeği, kuzu etinden de hazırlanabilir. Kuzu kullanılırsa son pişirme süresini 30 dakika kısaltmak gerekir.