1400
Gutenbergin 1455de matbaa makinesini icat etmesi ile birlikte manastırlarda saklanan Astroloji kayıtları ve yazılar çok sayıda çoğaltılarak tüm Avrupaya dağıtıldı.
Bir çok üniversitede Astroloji öğretilmeye başlandı. Riskli ve önemli bazı işler için ideal Astrolojik zamanlar kullanılır oldu.
Astrologlar, Fransa, İngiltere, İtalya ve Avusturya saraylarında çalışmaya başladılar.
Astrolog Luc Gauric, Papalar II. Julius, X. Leo, VII. Clement ve III. Paul için çalıştı. X. Leonun papalığı döneminde Vatikan, Astrolojik çalışmaları ve eğitimi teşvik etti.
Katedrallerin vitraylarında, binaların cephelerinde, fresklerde ve resimlerde Astrolojik temalar belirdi.
Fransada, kraliyet ve aristokrasi için Saatler Kitabı yazıldı. Bu, zengin sınıfın Astrolojiye çekilmesini sağlamıştır. Bu kitabın en ünlü versiyonu, Limburgsun yazdığı Tres Riches Heures olarak bilinir.
1431
Jean Ganivetin yazdığı The Amicus Medicorum, iki yüzyıl boyunca, hastalıkların teşhisi ve tedavileri için doktorlar tarafından kullanıldı.
1437
Paris Üniversitesinde, kan alımı için Astrolojik açıdan ideal zamanlar belirlendi.
1450
Fransız kralı V. Charles aynı zamanda bir Astrologdu. Papa IV. Sixtus ilk büyük Papa-Astrolog oldu. Oresme, Peter DAilly, Jean Gerson Astrolojinin geçerli ve bilimin bir parçası olduğunu yazılarıyla ortaya koydular.
1474
Regiomontanus (Johann Muller), ilk efemerisi Nürnbergde yayınlattı.
1475
Ünlü Lorenzo Medici astrologlarla çalışmaya başladı.
1500
Leonardo da Vinci, Astrolojik sembolleri vücudun değişik bölgeleri ve dünya üzerindeki yaşamla ilişkilendirdiği çizimler yaptı.
Boticelli, ünlü Venüs ve Mars tablosunu tamamladı.
1508
Tractatus Astrologicusun yazarı Luca Gaurico, Hukuki Astroloji'yi savunduğu Oratio de Inventoribus et Astrologiaie eserini yayınlattı.
1510
Lucrezia Borgia, babası Papa IV. Alexander ve birçok Astrolog ile birlikte Astrolojik felsefe üzerine çalıştı.
1520
Alman sanatçı Beham, gezegenlerin işlevlerini gösteren oymalar üzerinde çalıştı.