Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Merhaba
Ziyaretçi
.
"Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya
BURADAN
ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Hafif Şerbetli Tatlıların Kralı Etimek Tatlısı
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="Gül 34" data-source="post: 1004457" data-attributes="member: 124561"><p><h3>Hafif Şerbetli Tatlıların Kralı Etimek Tatlısı</h3><p></p><p>[ATTACH=full]78812[/ATTACH]</p><p></p><p></p><ul> <li data-xf-list-type="ul">12 adet tuzsuz etimek</li> <li data-xf-list-type="ul">Şerbeti için:<ul> <li data-xf-list-type="ul">1,5 su bardağı şeker</li> <li data-xf-list-type="ul">2 su bardağı su</li> </ul></li> <li data-xf-list-type="ul">Muhallebisi için:<ul> <li data-xf-list-type="ul">1 litre süt</li> <li data-xf-list-type="ul">6 yemek kaşığı şeker</li> <li data-xf-list-type="ul">1 paket vanilya</li> <li data-xf-list-type="ul">1 yemek kaşığı tereyağı</li> <li data-xf-list-type="ul">6 yemek kaşığı un</li> <li data-xf-list-type="ul">2 yemek kaşığı mısır nişastası</li> </ul></li> <li data-xf-list-type="ul">Üzeri için:<ul> <li data-xf-list-type="ul">1 paket kremşanti</li> <li data-xf-list-type="ul">1 su bardağı süt (200ml)</li> <li data-xf-list-type="ul">Ceviz ya da Antep fıstığı</li> </ul></li> <li data-xf-list-type="ul"><br /> <h3>Etimek Tatlısı Tarifi Videosu Yapılışı</h3> <ol> <li data-xf-list-type="ol">1,5 su bardağı şekeri 2 su bardağı sıcak su ile küçük bir tencereye alarak kaynatalım</li> <li data-xf-list-type="ol">Kaynamaya başladıktan 5-6 dk. sonra altını kapatarak. Şerbeti 10 dk kadar bekletelim</li> <li data-xf-list-type="ol">Bu arada da genişçe bir borcama 12 tane etimeği güzelce sıralayalım</li> <li data-xf-list-type="ol">Kepçe yardımı ile şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıtalım. Etimekler ıslanırken hemen muhallebiyi hazırlamaya başlayalım.</li> <li data-xf-list-type="ol">1 litre sütün içine vanilya ve tereyağı hariç tüm muhallebi malzemelerini ekleyelim ve iyice çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazırlayalım</li> <li data-xf-list-type="ol">Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağı ilave ederek 2-3 dk kadar daha karıştıralım ve ocağı kapatalım</li> <li data-xf-list-type="ol">Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzeltelim</li> <li data-xf-list-type="ol">Krem şantiyi tatlının üzerine dökmeden önce iyice soğuması için tatlıyı beklemeye alalım. Eğer muhallebinin soğumasını beklemezseniz kremşanti eriyerek kötü bir görüntü oluşturur bu nedenle soğuduğundan emin olmadan kremşantiyi eklemeyin.</li> <li data-xf-list-type="ol">Soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile hazırladığımız kremşantiyi hazırlayarak sürelim.</li> <li data-xf-list-type="ol">Üzerini streç film ile kapatarak buz dolabına kaldıralım.</li> </ol></li> </ul></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gül 34, post: 1004457, member: 124561"] [HEADING=2]Hafif Şerbetli Tatlıların Kralı Etimek Tatlısı[/HEADING] [ATTACH type="full"]78812[/ATTACH] [LIST] [*]12 adet tuzsuz etimek [*]Şerbeti için: [LIST] [*]1,5 su bardağı şeker [*]2 su bardağı su [/LIST] [*]Muhallebisi için: [LIST] [*]1 litre süt [*]6 yemek kaşığı şeker [*]1 paket vanilya [*]1 yemek kaşığı tereyağı [*]6 yemek kaşığı un [*]2 yemek kaşığı mısır nişastası [/LIST] [*]Üzeri için: [LIST] [*]1 paket kremşanti [*]1 su bardağı süt (200ml) [*]Ceviz ya da Antep fıstığı [/LIST] [*] [HEADING=2]Etimek Tatlısı Tarifi Videosu Yapılışı[/HEADING] [LIST=1] [*]1,5 su bardağı şekeri 2 su bardağı sıcak su ile küçük bir tencereye alarak kaynatalım [*]Kaynamaya başladıktan 5-6 dk. sonra altını kapatarak. Şerbeti 10 dk kadar bekletelim [*]Bu arada da genişçe bir borcama 12 tane etimeği güzelce sıralayalım [*]Kepçe yardımı ile şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıtalım. Etimekler ıslanırken hemen muhallebiyi hazırlamaya başlayalım. [*]1 litre sütün içine vanilya ve tereyağı hariç tüm muhallebi malzemelerini ekleyelim ve iyice çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazırlayalım [*]Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağı ilave ederek 2-3 dk kadar daha karıştıralım ve ocağı kapatalım [*]Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzeltelim [*]Krem şantiyi tatlının üzerine dökmeden önce iyice soğuması için tatlıyı beklemeye alalım. Eğer muhallebinin soğumasını beklemezseniz kremşanti eriyerek kötü bir görüntü oluşturur bu nedenle soğuduğundan emin olmadan kremşantiyi eklemeyin. [*]Soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile hazırladığımız kremşantiyi hazırlayarak sürelim. [*]Üzerini streç film ile kapatarak buz dolabına kaldıralım. [/LIST] [/LIST] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Ülkemizin kuzeyindeki deniz hangisidir? (bitişik yazınız)
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Hafif Şerbetli Tatlıların Kralı Etimek Tatlısı
Top