Süper ama birde bunların malzemeleri mi tarifini ve nasıl yapildigini yazarmisin
Tabii ki! İşte tariflerin malzemeleri ve yapılışları:
1. Sebzeli Tavuk Güveç:
Malzemeler:
- 500 gr tavuk göğsü
- 2 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- Tuz, karabiber, kekik
- Zeytinyağı
- Limon suyu
Yapılışı:
1. Tavuk göğüslerini doğrayın ve zeytinyağı ile kızartın.
2. Diğer tarafta doğranmış sebzeleri ve baharatları ekleyin.
3. Tavukları sebzelerin üzerine yerleştirin.
4. Limon suyu ve su ekleyerek güveç kabına alın.
5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
2. Ispanaklı Börek:
Malzemeler:
- Yufka
- 300 gr ıspanak
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Tuz, karabiber
- Yumurta
- Sıvı yağ
Yapılışı:
1. Ispanakları doğrayın, soğan ve sarımsağı kavurun.
2. Ispanakları ekleyerek kavurun ve baharatları ekleyin.
3. Yufkaları yağlayıp, aralarına ıspanaklı harçtan koyarak böreği rulo şeklinde sarın.
4. Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
3. Etli Nohut Yemeği:
Malzemeler:
- 500 gr kuşbaşı et
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet soğan
- 2 domates
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı:
1. Etleri kavurun, doğranmış soğanları ekleyin.
2. Salçayı ekleyip kavurun, rendelenmiş domatesleri ilave edin.
3. Haşlanmış nohutları ve baharatları ekleyerek pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
4. Peynirli Mantar Graten:
Malzemeler:
- 500 gr mantar
- 100 gr kaşar peyniri
- 1 su bardağı süt
- Tuz, karabiber
- Galeta unu
Yapılışı:
1. Mantarları temizleyip, saplarını çıkarın.
2. Mantarın içerisine rendelenmiş kaşar peyniri koyun.
3. Üzerlerine süt dökün, tuz ve karabiber serpin.
4. Galeta unu serpip, önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Tatlı Tarifi - Fırın Sütlaç:
Malzemeler:
- 1 su bardağı pirinç
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- Tarçın
Yapılışı:
1. Pirinci suda haşlayın, süzün.
2. Süt, toz şeker ve vanilini ekleyerek kaynatın.
3. Haşlanmış pirinci süt karışımına ekleyin, koyulaşana kadar pişirin.
4. Kaselere boşaltıp, üzerlerine tarçın serperek fırında kızarana kadar pişirin.
Umarım tariflerimiz ailenizle birlikte keyifli bir yemek deneyimi yaşamanıza yardımcı olur. Afiyet olsun!