İnsanın ruhsal durumunu belirleyen beyindeki merkezler, koku merkezlerinin hemen yanında ve onunla bağlantıda. Bu da güzel kokuların nasıl olup da bizi bu kadar etkilediğinin en önemli göstergelerinden biri oluyor. Yapılan araştırmalar yeşil elma, muz ve nane kokusunun insanda tokluk hissi yarattığını ve zayıflamamızda yardımcı olduğunu ortaya çıkardı. Bu yiyeceklerden yayılan koku molekülleri beynimize doğrudan ulaşıyor ve bizi o yemeği yemiş gibi kandırabiliyor. Belli kokuların solunması ise 6 aylık bir periyod içinde kilo vermenize yardımcı oluyor.
Diyet, nasıl daha etkili oluyor?
Tabağınızdaki aromaların kokusunu iyice hissedebilmek için akciğerinizden derin nefes alın. Daha fazla koku moleküllerinin burnunuza ulaşabilmesi için, yemeklerinizi sıcak yemeyi tercih edin ve lokmaları ağzınızda yavaşça çiğneyin. İştah hissinizi tatmin etmek için, karnınız tam olarak doymamış olsa bile koklamak beslenme oranınızı azaltmanıza yardımcı oluyor. Derin nefes almak aynı zamanda rahatlamanızı ve böylece daha az yemenizi sağlıyor.
Tabağınızın güzel kokusunu artırmak için, aromatik bitkiler ve temel biyolojik yağlardan oluşan bir mönü hazırladık. Tatlılar yerine şekersiz kokulu ıhlamur, taze nane, biberiye, melisa otu, rezene için. Akşamları ise proteine ağırlık verin; bolca yeşil sebze ve balık yemeye özen gösterin. Günümüzde sebze ve meyvelere suni gübre verildiğinden artık o doğal kokuları alınamayabiliyor. Bu nedenle aktarlarda satılan aroma yağlarını alarak yemeklerinizin içine katabilirsiniz. Hatta yeşil elma, nane ve muz aromalarını bile satın alabilirsiniz. Her öğünden önce ve açlık hissettiğinizde burnunuzdan 3 kez derin nefes alarak kokuyu içinize çekin; bunu ufak bir diyetle desteklediğinizde ise kısa sürede sonuç aldığınızı fark edeceksiniz.
Hangi kokular tokluk hissi yaratıyor?
İnsanların sevdiği yemek kokuları nasıl iştahlarını artırıyorsa, bazı kokular da iştahlarını azaltan bir etkiye sahip olabiliyor. Ancak bu, kişinin beslenme alışkanlığını değiştirmeden sadece bazı gıdaları koklayarak kilo verebileceği anlamına gelmiyor. Koklayarak insanlar tokluk hissi duyuyorlar. Fazla kilolarından şikayet eden kişiler arasında yapılan araştırmada, karınları acıktıklarında hazmettirici özelliği olan yeşil elma, doyum hissi veren muz ve mide asitlerinin yok olmasına yardımcı olan nane koklatılarak onların her zamankinden 200 kalori daha az yemek yedikleri gözlemlenmiş.
Diyet, nasıl daha etkili oluyor?
Tabağınızdaki aromaların kokusunu iyice hissedebilmek için akciğerinizden derin nefes alın. Daha fazla koku moleküllerinin burnunuza ulaşabilmesi için, yemeklerinizi sıcak yemeyi tercih edin ve lokmaları ağzınızda yavaşça çiğneyin. İştah hissinizi tatmin etmek için, karnınız tam olarak doymamış olsa bile koklamak beslenme oranınızı azaltmanıza yardımcı oluyor. Derin nefes almak aynı zamanda rahatlamanızı ve böylece daha az yemenizi sağlıyor.
Tabağınızın güzel kokusunu artırmak için, aromatik bitkiler ve temel biyolojik yağlardan oluşan bir mönü hazırladık. Tatlılar yerine şekersiz kokulu ıhlamur, taze nane, biberiye, melisa otu, rezene için. Akşamları ise proteine ağırlık verin; bolca yeşil sebze ve balık yemeye özen gösterin. Günümüzde sebze ve meyvelere suni gübre verildiğinden artık o doğal kokuları alınamayabiliyor. Bu nedenle aktarlarda satılan aroma yağlarını alarak yemeklerinizin içine katabilirsiniz. Hatta yeşil elma, nane ve muz aromalarını bile satın alabilirsiniz. Her öğünden önce ve açlık hissettiğinizde burnunuzdan 3 kez derin nefes alarak kokuyu içinize çekin; bunu ufak bir diyetle desteklediğinizde ise kısa sürede sonuç aldığınızı fark edeceksiniz.
Hangi kokular tokluk hissi yaratıyor?
İnsanların sevdiği yemek kokuları nasıl iştahlarını artırıyorsa, bazı kokular da iştahlarını azaltan bir etkiye sahip olabiliyor. Ancak bu, kişinin beslenme alışkanlığını değiştirmeden sadece bazı gıdaları koklayarak kilo verebileceği anlamına gelmiyor. Koklayarak insanlar tokluk hissi duyuyorlar. Fazla kilolarından şikayet eden kişiler arasında yapılan araştırmada, karınları acıktıklarında hazmettirici özelliği olan yeşil elma, doyum hissi veren muz ve mide asitlerinin yok olmasına yardımcı olan nane koklatılarak onların her zamankinden 200 kalori daha az yemek yedikleri gözlemlenmiş.