Joker7238
_Pure Love_
Pekmezin Faydası Nedir
Pekmez Kan Yaparmı
Hangi Pekmezde Kan Yapıcı Özellik Daha Çoktur
Pekmez, yüksek şeker içeriği nedeniyle iyi bir karbonhidrat ve enerji kaynağıdır. Ayrıca, mineralleri yoğun olarak içermektedir. Pekmez özellikle günlük kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum gereksiniminin büyük bir kısmını karşılamaktadır. Mineral miktarının fazla ve emilim oranlarının yüksek olması nedeniyle hamile ve emziklilerin, tüberkilozlu hastaların, iyileşme dönemindeki kişilerin diyetinde yer alması önerilmektedir.
Pekmezin çok iyi kaynak olduğu besin öğelerinden biri de kromdur. Dokuların krom içeriği hamilelikte, malnütrisyonda ve yaşla büyük ölçüde azalmaktadır. Krom, glikoz toleransa faktörünün yapısında bulunur. Ve insülün kullanımı ile glikoz metabolizmasını etkiler. Rafinasyon işlemi sonucunda gıdalardaki krom miktarının büyük ölçüde azaldığı göz önüne alınırsa pekmezdeki kromun önemi daha da belirginleşmektedir.
Hemen Hemen bütün pekmez türlerinin kan yapıcı özelliği vardır.
ÜZÜM PEKMEZİ
* Vücuttaki kanı arttırır
* Enerji verir
* İştah açar
* Hamilelikta ve bebek gelişiminde çok faydalıdır
* Mideyi, bağırsakları, böbrekleri kuvvetlendirir
* Damar sertliğine iyi gelir
* Kan dolaşımını rahatlatır
DUT PEKMEZİ
* Kan eksikliği bulunan hastalarda çok büyük faydalar sağlar.
* Mide hastalıklarında özellikle, ülser hastalığına iyi gelir.
* Astım ve bronşit hastalıklarında faydalıdır.
* Soğuğa karşı vücut direncini arttırıcı özelliğe sahiptir.
* Sporcular için bir enerji deposudur.
* Bebeklerin büyümesinde ve gelişmesine yardımcı olur.
* Çocukların zeka gelişimine yardımcı olur.
* Gargara halinde ağız ve boğaz hastalıklarında etkilidir.
* Çocuklarda sıklıkla rastlanan pamukçukta da yaygın olarak kullanılır
KEÇİ BOYNUZU (HARNUP) PEKMEZİ
* Kolestrolü düşürür ve tansiyonu dengeler
* Kalbi takviye eder
* Cinsel gücü ve sperm sayısını artırıcı özelliği kesinlik kazanmıştır.
* Vücudu güçlendirip dinamize eder
* Kansızlığa birebirdir
* Dişleri besler Kemikleri güçlendirir
* Bağırsakları çalıştırır
* Çocuklar ve hamile bayanlar için faydalıdır
* Potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, bakır, çinko içerir
* akciğer rahatsızlıklarında da kullanılır.
ANDIZ PEKMEZİ
Andız pekmezi ise bronşit, öksürük, sarılık, kaşıntı, egzama, mide bulantısı, akciğer, karaciğere faydalı bir pekmezdir.Bütün pekmez cinslerinde olduğu gibi kan yapıcıdır ve enerji verir.
Pekmez Kan Yaparmı
Hangi Pekmezde Kan Yapıcı Özellik Daha Çoktur
Pekmez, yüksek şeker içeriği nedeniyle iyi bir karbonhidrat ve enerji kaynağıdır. Ayrıca, mineralleri yoğun olarak içermektedir. Pekmez özellikle günlük kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum gereksiniminin büyük bir kısmını karşılamaktadır. Mineral miktarının fazla ve emilim oranlarının yüksek olması nedeniyle hamile ve emziklilerin, tüberkilozlu hastaların, iyileşme dönemindeki kişilerin diyetinde yer alması önerilmektedir.
Pekmezin çok iyi kaynak olduğu besin öğelerinden biri de kromdur. Dokuların krom içeriği hamilelikte, malnütrisyonda ve yaşla büyük ölçüde azalmaktadır. Krom, glikoz toleransa faktörünün yapısında bulunur. Ve insülün kullanımı ile glikoz metabolizmasını etkiler. Rafinasyon işlemi sonucunda gıdalardaki krom miktarının büyük ölçüde azaldığı göz önüne alınırsa pekmezdeki kromun önemi daha da belirginleşmektedir.
Hemen Hemen bütün pekmez türlerinin kan yapıcı özelliği vardır.
ÜZÜM PEKMEZİ
* Vücuttaki kanı arttırır
* Enerji verir
* İştah açar
* Hamilelikta ve bebek gelişiminde çok faydalıdır
* Mideyi, bağırsakları, böbrekleri kuvvetlendirir
* Damar sertliğine iyi gelir
* Kan dolaşımını rahatlatır
DUT PEKMEZİ
* Kan eksikliği bulunan hastalarda çok büyük faydalar sağlar.
* Mide hastalıklarında özellikle, ülser hastalığına iyi gelir.
* Astım ve bronşit hastalıklarında faydalıdır.
* Soğuğa karşı vücut direncini arttırıcı özelliğe sahiptir.
* Sporcular için bir enerji deposudur.
* Bebeklerin büyümesinde ve gelişmesine yardımcı olur.
* Çocukların zeka gelişimine yardımcı olur.
* Gargara halinde ağız ve boğaz hastalıklarında etkilidir.
* Çocuklarda sıklıkla rastlanan pamukçukta da yaygın olarak kullanılır
KEÇİ BOYNUZU (HARNUP) PEKMEZİ
* Kolestrolü düşürür ve tansiyonu dengeler
* Kalbi takviye eder
* Cinsel gücü ve sperm sayısını artırıcı özelliği kesinlik kazanmıştır.
* Vücudu güçlendirip dinamize eder
* Kansızlığa birebirdir
* Dişleri besler Kemikleri güçlendirir
* Bağırsakları çalıştırır
* Çocuklar ve hamile bayanlar için faydalıdır
* Potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, bakır, çinko içerir
* akciğer rahatsızlıklarında da kullanılır.
ANDIZ PEKMEZİ
Andız pekmezi ise bronşit, öksürük, sarılık, kaşıntı, egzama, mide bulantısı, akciğer, karaciğere faydalı bir pekmezdir.Bütün pekmez cinslerinde olduğu gibi kan yapıcıdır ve enerji verir.