Malzemeler: 1 bardak pilavık bulgur,1 bardak frik,arpa veya tel şehriye,sıvıyağ ve margarin,tuz ve karabiber,sıcak su,
Hazırlanışı: tencereye sıvıyağ konup şehriyeler kavrulur.Blugur ve frik yıkanıp süzülüp eklenir.Az kavrulur.Uygun miktarda sıcak su konur.Margarinde eklenir tabi.Tuzu da eklenir.KAhve ocağında kısık ateşte pişirilir.Piştikten sonra altı kapatılıp demlenmeye bırakılır.
Hazırlanışı: tencereye sıvıyağ konup şehriyeler kavrulur.Blugur ve frik yıkanıp süzülüp eklenir.Az kavrulur.Uygun miktarda sıcak su konur.Margarinde eklenir tabi.Tuzu da eklenir.KAhve ocağında kısık ateşte pişirilir.Piştikten sonra altı kapatılıp demlenmeye bırakılır.