• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

Hatay Yöresi Maklube

arz-ı hal

şşşşştttttttt
Özel üye

Malzemeler:​

2 bardak pirinç,1 havuç,1 büyük boy patates,2.5-3 bardak sıcak su,200 gr kuşbaşı et,sıvıyağ,az sirke

nIzWu.webp

Hazırlanışı:​

Etler küçük doğranıp az su konulup tencerede kahve ocağında suyu çekene kadar pişirilir.Suyu çekmeden biraz da elma veya üzüm sirkesi konur(et yumuşasın diye)Etler suyunu çekince yağı konur kavrulur.Bu sırada istenirse soğan da konur.Kavrulur.Altı kapatılır.Başka yerde havuç ve patates doğranıp kızartılır.Pilav tenceresinin dibine önce et,sonra havuç ve patates kızartması arada pirinç eklenip kat kat ilave edilir.(pirinci önceden 1-2 saat kaynamış su koyarak ıslatırım ben)Üstüne de sıcak suyunu ,tuzunu ekleyip pilavı kahve ocağında pişiririm.Suyunu çekince tabi hemen suyun hepsini dökmüyorum içine.patates ve havuçlarda suyunu çekeceğinden normal pilavdan daha çok su alıyor.Ona göre azsa pişmemişse su ilave edilir.Sonra altı kapatılıp dinlendirilir.Sonra kaşıkla pilavın üstüne bastırılıp(çevirince yanlara dökülmeden düüzgün çevrilsin diye)uygun bir servis tabağına ters çevrilir.
 
Geri
Top