• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

Hatay'ın Aşur(Keşkek) yemeği tarifi.

  • Konuyu açan Konuyu açan eCeL
  • Açılış tarihi Açılış tarihi

eCeL

Az insan çok huzur !
Özel üye
DSC08237.webp


Malzemeler:
500 gr incik (yağsın parça et dana yada koyun ayrıca gerdan eti,horoz,tavuk etleriyle de yapılır.)
3 su bardağı dövülmüş buğday
1 çay bardağı nohut
1 yemek kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı tuz
1 büyük baş soğan
1 paket tereyağı (250 gr)
200 gr ceviz


Yapılışı:

Buğday bir gece suda bekletilerek açılması sağlanır. (arzuya göre nohutta ilave edilebilir.) Bütün malzeme tencereye konularak 1 saat pişirilir. Piştikten sonra büyük bir tahta kaşıkla (25-30 dak.) özleşinceye kadar dövülür. Bir tavada yağ kızdırılır. Yağın üçte biri tavada bırakılarak gerisi tenceredeki aşurün üstüne dökülüp karıştırılır. Servis tabağına alınır. Ceviz içi tavadaki yağda kızartılarak tabaktaki aşurün üstüne konur. Diğer taraftan kimyon kuru bir tavada hafif ateş üstüne konur, çevrilir ve tabaktaki aşurün üzerinde gezdirilir.


AFİYET OLSUN​
 
[QUOTE="buhurdan, post: 949063, member: 9998aeti bulmak kolay da horoz etini nerden bulcaz :D[/QUOTE]

sen iste yeter bizim anne tavuk un dogan 15 yavrusundan 12si horoz su an
 
yok yok onlar sağlar. tavşanın rahmetli oldu köpek yemiş. biraz oynak da bizim tavşan akşam bulamamistik doneler diye bekledik sonra cesedini bukduk☺
 
Geri
Top