'Herkese tek tip askerlik'

Genelkurmay'ın 'Herkese tek tip askerlik' konusundaki çalışması için ne düşünüyorsun.

• Toplam katılan
    6
  • Anket kapatıldı: .
9 Ay veya 12 Ay + Bedelli Askerlik Şeklinde Olacakmış tek tip askerlik. 9 ayda bir insan ne kadar silah eğitimi alıp doğu görevini yapacak? karşılarında yıllardır silah tutan insanlar varken 9 ay askeri eğitim almış gençlerimiz ne yapabilir o zaman doğuya sadece bordo bereliler verilsin bu insanlar için silahtan uzak görevlerde verilsin bedelli askerlik içinde ilk çıktığında tepki görmedi çünkü depremzedeler yararına idiler. ama şimdi parası olan askerliği kısa sürede yapıp çıkacak parası olmayan bedeli ödeyemecek olan ise bedelli askerlikten yararlanamayacak sınıf ayrılığı olmayacakmı? yada olursa ne kadar tepki çeker başbakanımızın oğullarından hiç biri askere gitmedi fazla tepki almadı bedelli askerlik ne kadar tepki görür

bu yurt disinda ikamet edenler icin imkansiz ama tr de yasayanlar icin super cunku ozaman herkes ayni seviyede tutulur zengin fakir ayrilmaz diye dusunuyorum

bu yurt disinda ikamet edenler icin imkansiz ama tr de yasayanlar icin super cunku ozaman herkes ayni seviyede tutulur zengin fakir ayrilmaz diye dusunuyorum

zengin fakir ayırımını etkileyeceğini sanmıyorum üniversite mezunlarına yada öğretmenlere askeri süreçte indirim vardı kısa dönem askerlik yapıyorlardı o kaldırılıyor ve bedelli askerliğin önü açılıyor

Geri