Hindistan Cevizinin Faydaları
Anavatanı Fas olan yaprağını dökmeyen bir ağacın olgunlaşmış kuru tohumlarıdır. Bizde küçük Hindistan cevizi olarak bilinir. Fındıkla ceviz arası büyüklüğündeki baharat rendelerek toz halinde kullanılır.
Bilindiği gibi Hindistan Cevizi çok besleyici, güçlendirici ve şişmanlatıcı bir besindir. Yüksek oranda fakat kolayca sindirilebilen yağ içerir.
Vücut bu yağdan diğer yağlara nazaran daha kolay yararlanır. Bu yağ hem fiziksel hemde kimyasal özelliği bakımından tereyağına çok benzer
Vitamini
Kurutulmuş hindistan cevizinin enerji değerleri oldukça yüksektir. Her 100 gram Hindistan Cevizi 662 kalori içerir.
Tek bir hindistan cevizinin suyu vücudun günlük beslenmesi için gerekli olan C vitaminini yeterli bir oranda karşılar.
Ayrıca, B grubu vitaminlerinide içerir. (Niasin, pantotenik asit, biotin, riboflavin, folik asit, tiamin, pyridoxin).
Suyu ayrıca sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, bakır, fosfor, sülfür ve klorda içerir.
Olgunlaşmış kuru bir hindistan, cevizi midedeki fazla asit problemlerinin tedavisinde de etkilidir ve hastada rahatlama sağlar.
C vitamini, A ve B vitamininin tüm türlerini içermektedir. Bu vitaminlerin haricinde Mango'da bol miktarda Beta Karotende bulunmaktadır.
Beta karoten Cildin güzelleşmesini, çeşitli enfeksiyonların tedavisini vede gece görme zorluklarına karşı bağışıklık sistemini güçlendirir.
Bunun yanında Mango potasyum, lif ve kuvvetli bir anti-oksidan deposudur.
Hindistan Cevizinin faydaları
Balgam söktürücü: Küçük hindistan cevizi, çörek otu, çemen, öğütülüp balla macun yapılarak birer tatlı kaşığı yenmeye devam edilir.
Ağız kokusu: Küçük hindistan cevizi ağızda çiğnenir.
İshal: Küçük hindistan cevizi kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk birer su bardağı içilmeye devam edilir.
Sinir yatıştırıcı: Küçük hindistav cevizi, söğüt yaprağıyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak birer su bardağı içilmeye devam edilir.
Uyku verici: Küçük hindistan cevizi oğul otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak yatmadan önce bir su bardağı içilir.
Gaz söktürücü: Küçük hindistan cevizi sütle kaynatılıp balla tatlandırılarak birer çay bardağı içilir.
Sancı kesici: Küçük hindistan cevizi çörek otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak birer su bardağı içilir.
- Reflü hastalığına iyi gelir.
- İdrar söktürücü bir besin olan Hindistan cevizi kabızlığı gidermekte faydalıdır.
- Mide ağrılarını hafifletir.
- Felce ve titremeye iyi gelir.
- Böbrek taşlarını ve kumunu düşürmeye yardımcı olur.
- Şekerle birlikte yenirse hem vücuda fazla ağırlık vermez hem de cinsel gücü arttırır.
Anavatanı Fas olan yaprağını dökmeyen bir ağacın olgunlaşmış kuru tohumlarıdır. Bizde küçük Hindistan cevizi olarak bilinir. Fındıkla ceviz arası büyüklüğündeki baharat rendelerek toz halinde kullanılır.
Bilindiği gibi Hindistan Cevizi çok besleyici, güçlendirici ve şişmanlatıcı bir besindir. Yüksek oranda fakat kolayca sindirilebilen yağ içerir.
Vücut bu yağdan diğer yağlara nazaran daha kolay yararlanır. Bu yağ hem fiziksel hemde kimyasal özelliği bakımından tereyağına çok benzer
Vitamini
Kurutulmuş hindistan cevizinin enerji değerleri oldukça yüksektir. Her 100 gram Hindistan Cevizi 662 kalori içerir.
Tek bir hindistan cevizinin suyu vücudun günlük beslenmesi için gerekli olan C vitaminini yeterli bir oranda karşılar.
Ayrıca, B grubu vitaminlerinide içerir. (Niasin, pantotenik asit, biotin, riboflavin, folik asit, tiamin, pyridoxin).
Suyu ayrıca sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, bakır, fosfor, sülfür ve klorda içerir.
Olgunlaşmış kuru bir hindistan, cevizi midedeki fazla asit problemlerinin tedavisinde de etkilidir ve hastada rahatlama sağlar.
C vitamini, A ve B vitamininin tüm türlerini içermektedir. Bu vitaminlerin haricinde Mango'da bol miktarda Beta Karotende bulunmaktadır.
Beta karoten Cildin güzelleşmesini, çeşitli enfeksiyonların tedavisini vede gece görme zorluklarına karşı bağışıklık sistemini güçlendirir.
Bunun yanında Mango potasyum, lif ve kuvvetli bir anti-oksidan deposudur.
Hindistan Cevizinin faydaları
Balgam söktürücü: Küçük hindistan cevizi, çörek otu, çemen, öğütülüp balla macun yapılarak birer tatlı kaşığı yenmeye devam edilir.
Ağız kokusu: Küçük hindistan cevizi ağızda çiğnenir.
İshal: Küçük hindistan cevizi kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk birer su bardağı içilmeye devam edilir.
Sinir yatıştırıcı: Küçük hindistav cevizi, söğüt yaprağıyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak birer su bardağı içilmeye devam edilir.
Uyku verici: Küçük hindistan cevizi oğul otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak yatmadan önce bir su bardağı içilir.
Gaz söktürücü: Küçük hindistan cevizi sütle kaynatılıp balla tatlandırılarak birer çay bardağı içilir.
Sancı kesici: Küçük hindistan cevizi çörek otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak birer su bardağı içilir.
- Reflü hastalığına iyi gelir.
- İdrar söktürücü bir besin olan Hindistan cevizi kabızlığı gidermekte faydalıdır.
- Mide ağrılarını hafifletir.
- Felce ve titremeye iyi gelir.
- Böbrek taşlarını ve kumunu düşürmeye yardımcı olur.
- Şekerle birlikte yenirse hem vücuda fazla ağırlık vermez hem de cinsel gücü arttırır.