Hipertansiyon İçin Pancar Suyu İçin
Kırmızı pancar suyunun hipertansiyonla mücadele için en doğal tedavi olduğu belirlendi.
Amerikan Hipertansiyon Dergisi'nde yer alan araştırmada, kırmızı pancar suyu içen ya da nitrat tabletleri alan kişilerde kan basıncının 24 saat içinde düştüğü görüldü. Kırmızı pancar suyunun kan basıncını düşürmek için doğal bir yaklaşım olduğunu ve nitratın birçok sebzede bulunduğunu belirten araştırmacılar, pancar suyunun ve nitrat kapsüllerinin kan basıncını düşürmede aynı oranda etkili olduğunu ifade ettiler.
Araştırma, pancar yenildiği zaman içeriğindeki nitratın nitrik oksit gazına dönüştüğü ve bu gazın kan damarlarını açık ve gevşek tuttuğu, kan basıncını da düşürdüğünü gösterdi.
Dünyadaki yetişkin nüfusun yüzde 25'inden fazlasının hipertansiyon hastası olduğunu söyleyen uzmanlar, 2025 yılına kadar bu sayının yüzde 30 artacağı tahmin ediyor.
Sebze ve meyve yemenin kardiyovasküler hastalıklar için iyi olduğunu belirten araştırmacılar, ancak marul ve pancar gibi yapraklı sebzelerin felç ve kalp krizi riskini düşürmede en iyisi olduğunu kaydettiler. Çünkü bu sebzeler, topraktaki nitrattan gelen inorganik içerik bakımından oldukça zengin.
Bu bulguların onaylanması ve aynı etkinin diğer sebzelerde de olup olmadığını belirlemek için daha fazla araştırma yapılması gerektiği kaydedildi.
Kırmızı pancar suyunun hipertansiyonla mücadele için en doğal tedavi olduğu belirlendi.
Amerikan Hipertansiyon Dergisi'nde yer alan araştırmada, kırmızı pancar suyu içen ya da nitrat tabletleri alan kişilerde kan basıncının 24 saat içinde düştüğü görüldü. Kırmızı pancar suyunun kan basıncını düşürmek için doğal bir yaklaşım olduğunu ve nitratın birçok sebzede bulunduğunu belirten araştırmacılar, pancar suyunun ve nitrat kapsüllerinin kan basıncını düşürmede aynı oranda etkili olduğunu ifade ettiler.
Araştırma, pancar yenildiği zaman içeriğindeki nitratın nitrik oksit gazına dönüştüğü ve bu gazın kan damarlarını açık ve gevşek tuttuğu, kan basıncını da düşürdüğünü gösterdi.
Dünyadaki yetişkin nüfusun yüzde 25'inden fazlasının hipertansiyon hastası olduğunu söyleyen uzmanlar, 2025 yılına kadar bu sayının yüzde 30 artacağı tahmin ediyor.
Sebze ve meyve yemenin kardiyovasküler hastalıklar için iyi olduğunu belirten araştırmacılar, ancak marul ve pancar gibi yapraklı sebzelerin felç ve kalp krizi riskini düşürmede en iyisi olduğunu kaydettiler. Çünkü bu sebzeler, topraktaki nitrattan gelen inorganik içerik bakımından oldukça zengin.
Bu bulguların onaylanması ve aynı etkinin diğer sebzelerde de olup olmadığını belirlemek için daha fazla araştırma yapılması gerektiği kaydedildi.