Oruç açarken ağzımızı tatlandıran hurma ile birbirinden lezzetli tarifler de hazırlayabilirsiniz... İşte onlardan biri...
Malzemeler
- 500 gram hurma
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
- 125 gram tereyağı
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
Servis için
- Kaymak
- File Antep fıstığı
Nasıl yapılır
İrmik, dolmalık fıstık ve tereyağını bir tencereye alın. Karıştırarak dolmalık fıstıklar pembeleşene kadar kavurun. Süt ekleyip, irmik göz göz olana kadar pişirin. Toz şeker ilave edip, koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Dilediğiniz büyüklükteki çukur bir cam kabı ıslatıp, kenarlarına hurma yerleştirin. Ortasına elinizle bastırarak irmik helvası koyun. Servis tabağına ters çevirip çıkarın. Kalan malzemeye de aynı işlemi uygulayın. Üzerlerine bir parça kaymak yerleştirin. File Antep fıstığı serpip servis yapın.