Köfte için:
- 1 adet orta boy kuru soğan
- Yarım kilo kıyma
- 2 – 3 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1’er çay kaşığı;
- Pul biber
- Karabiber
- Kekik
- Patatesleri haşlamak için;
- 750 gram küçük boy
- Patates üzerini geçecek kadar su
- 1 dolu tatlı kaşığı tuz
- Patates için;
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı
- Pul biber
- Sos için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 buçuk su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- Üzerini süslemek için;
- Sivri biber
- Çeri domatesi
- Kıyılmış maydanoz
Yapılışı
- Patatesleri su dolu bir tencereye alalım ve üzerine tuz ekleyip haşlamaya bırakalım.
- Köftesi için gerekli tüm malzemeleri karıştırma kabına alalım ve özleşene kadar yoğuralım. Üzerini kapatalım ve buzdolabında dinlendirelim.
- Haşlanan patatesleri soyalım ve derin bir kasenin içerisine alalım. Üzerine tuzu ve karabiberi ekleyip karıştıralım.
- Köfteyi dilediğimiz büyüklükte parçalara bölelim ve her birini elimizle bastırarak açalım. Daha sonra patatesi ortasına koyup köftemizi kapatalım.
- Sıvı yağ ile yağlanmış borcama dizelim. Ortasına kalan patatesi koyalım.
- Sosu için kaseye salçayı, suyu ve tuzu alıp karıştıralım. Ardından yemeğimizin üzerine gezdirelim. Domates ve sivri biber ile süsleyelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü olarak pişirelim.