Her içkinin birbirinden farklı sunum ve kullanım adabı vardır. Hangi içkinin hangi yemekle ya da nasıl içileceği birbirinden farklılık göstermektedir.
Hangi içki nasıl servis edilir?
Viski: Viskiler çoğunlukla su ya da sodalı su ile karıştırılarak içilir. İskoçlar malt viskileri konyak yerine içerler. Buz kullanmazlar. Amerikalılar çok buzlu içki içme adetine sahiptir. Buz içkinin tadını değiştirdiğinden, tercih edilmez. Meşrubatlarla kokteyl olarak da içilir
Cin: Cin ya kokteyllerin taban içkisi olarak ya da tonikle servis edilir. Tonik, buz ve limon dilimi ile servis edilir
Vodka: Vodka soğuk ve sade içilebildiği gibi, herhangi bir meşrubatla karıştırılarak da içilmektedir. Ruslar genelde yemeklerin yanında sek içerler. Buz kullanılmaz. Bunun yerine şişeler serin bir yerde tutulur. Yanında havyar yenilebilir.
Brandi: Brandi yemeklerden sonra ya da yemeklerden önce herhangi bir meşrubatla veya sodalı su ile içilebilir. Fransızlar brandi servisinde lale tipinde uzunca ve ağız kısmı dar bardaklarda içmeyi tercih ederler. Serviste balon bardak da kullanılabilir.
Brandiyi sıcak bardakla servis etmemek gerekir. Bunun yerine bardağı iki elin ayasının arasında hafifçe oynatmak yerinde olacaktır
Rom: Romlar çeşitli meşrubatlar karıştırılarak içilirler. Çoğunlukla kola tercih edilir.
Tekila: Meksikalılar bu içkiyi tuz ve limonla içerler. Meksikalı bunu. Sıcak domates suyu ile de içilir. Genellikle kokteyllerde kullanılır. Margarita en sık kullanılanlarındandır.
Likör : Likör bardaklarıyla servis edilir. Kahvelerde çeşni olarak kullanılmaktadır. İsteğe göre buzlu da içilebilir.
Rakı: Rakı, kendine has orta boy, ince bardağında su ve buz ile servis edilir. Yanında az meze yenmesi önerilir.
İçkilerin nasıl içilmesi gerektiği konusunda onları üretenler kadar, sevenleri ve kültürler de etkili olmuşlardır. Afiyet olsun.
Hangi içki nasıl servis edilir?
Viski: Viskiler çoğunlukla su ya da sodalı su ile karıştırılarak içilir. İskoçlar malt viskileri konyak yerine içerler. Buz kullanmazlar. Amerikalılar çok buzlu içki içme adetine sahiptir. Buz içkinin tadını değiştirdiğinden, tercih edilmez. Meşrubatlarla kokteyl olarak da içilir
Cin: Cin ya kokteyllerin taban içkisi olarak ya da tonikle servis edilir. Tonik, buz ve limon dilimi ile servis edilir
Vodka: Vodka soğuk ve sade içilebildiği gibi, herhangi bir meşrubatla karıştırılarak da içilmektedir. Ruslar genelde yemeklerin yanında sek içerler. Buz kullanılmaz. Bunun yerine şişeler serin bir yerde tutulur. Yanında havyar yenilebilir.
Brandi: Brandi yemeklerden sonra ya da yemeklerden önce herhangi bir meşrubatla veya sodalı su ile içilebilir. Fransızlar brandi servisinde lale tipinde uzunca ve ağız kısmı dar bardaklarda içmeyi tercih ederler. Serviste balon bardak da kullanılabilir.
Brandiyi sıcak bardakla servis etmemek gerekir. Bunun yerine bardağı iki elin ayasının arasında hafifçe oynatmak yerinde olacaktır
Rom: Romlar çeşitli meşrubatlar karıştırılarak içilirler. Çoğunlukla kola tercih edilir.
Tekila: Meksikalılar bu içkiyi tuz ve limonla içerler. Meksikalı bunu. Sıcak domates suyu ile de içilir. Genellikle kokteyllerde kullanılır. Margarita en sık kullanılanlarındandır.
Likör : Likör bardaklarıyla servis edilir. Kahvelerde çeşni olarak kullanılmaktadır. İsteğe göre buzlu da içilebilir.
Rakı: Rakı, kendine has orta boy, ince bardağında su ve buz ile servis edilir. Yanında az meze yenmesi önerilir.
İçkilerin nasıl içilmesi gerektiği konusunda onları üretenler kadar, sevenleri ve kültürler de etkili olmuşlardır. Afiyet olsun.