• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

İdrar Yolu İltihabı İçin Şifalı Bitkiler ve Bitkisel Çözüm

  • Konuyu açan Konuyu açan BeReNN
  • Açılış tarihi Açılış tarihi

BeReNN

Alyam?
Özel üye
İdrar Yolu İltihabı İçin Şifalı Bitkiler ve Bitkisel Çözüm


İdrar yolu enfeksiyonu (sistit) ve İdrar yolu iltihabı tedavisi için bitkisel çözüm arayanlar için bazı bilgiler derledik. İdrar yolu iltihabına bitkisel çözüm önerileri, İdrar yolu iltihabına iyi gelen bitkiler konusunda geniş bilgi

İdrar Yolu İltihabı Nedir?


Sistik ya da boşaltım yolu enfeksiyonu diye de adlandırılan idrar yolu enfeksiyonuları bakteriyel bir enfeksiyondur. İdrar yaparken ağrıya sebep olur. Sidik torbasının tam boşalmamış olduğu hissini verir.

İdrar Yolu İltihabı Belirtileri


iİrar yaparken yanma, 2 saatten daha yakın aralıklarla sık sık idrara çıkma, kesik kesik işeme, ani işeme hissi ile sık sık idrarı varmış gibi hissetme, tuvalete gittiğinde ise sadece birkaç damla idrar yapma, kötü kokulu idrar yapma ve bazen de idrarda kan görme idrar yolu iltihabı belirtileri arasında sayılabilir. İdrarınızda ağır bir koku bazen de hafif kan karışımı görüyorsanız, doktora müracaat etmenizde fayda var.

İdrar Yolu İltihabı Tedavisi

Hekimler, genelde antibiyotik kullanarak tedaviye çalışırlar. İdrar yolu iltihabı antibiyotikler ile tedavi edilir. Tedaviye baslamadan önce idrar kültürü ve antibiyogram için örnek alinmali, sonuçlar çikincaya kadar idrar yollari enfeksiyonlarinda etkili antibiyotikler kullanilmali, antibiyogram sonuçlarina göre gerekirse bu ilaçlar degistirilmelidir. kronik enfeksiyonlarda tedavi uzayabilir.

İdrar Yolu İltihabı İçin Şifalı Bitkiler

İdrar yolu iltihabına bitkisel çözüm olarak çok sayıda bitki önerilmektedir. Şimdi size idrar yolu iltihabı bitkisel tedavi yollarından bahsedeceğiz.

Ayı Üzümü: İdrar yolu enfeksiyonlarına karşı en etkili bitki olarak önerilen ayı üzümünden, tedavi için günde 10 gram yemek gerekir. Ayı üzümü (Arctostaphylos uva ursi), idrar söktürücüdür ve doğal bir antibiyotiktir.

Çay Üzümü( vaccinium) ve Yaban Mersini: Bu iki bitkinin, bakterilerin mesane duvrına tutunmasını önlediği keşfedilmiştir. Her iki bitki de, idrar söktürücü ve antibiyotik özelliğe sahip bir bileşik içerirler. İki bitki de vücutta su tutulmasını önleyici etkiye sahiptir. Yaban mersini çayının günde yarım litre kadar içilmesi gerekir. Şimdiden uyaralım, tadı acıdır ve tatlandırılması gerekir. Yaban mersini ve çay üzümü karıştırılıp içilebilinir.

Maydonoz ve sebze suları: Havuç, kereviz, maydonoz ce salatalık gibi sebzelerin suları idrar yolu enfeksiyonları için önerilmektedir. Özellikle maydonoz suyunun idrar söktürücü özelliği bilinmektedir.

Huş (betula): Huş ağacı yapraklarının diüretik olduğu, yani hem idrar yolu enfeksiyonlarına, hem böbrek iltihablarına iyi geldiği bilinmektedir. Yarım litre suya, bir avuç huş ağacı kabuğu karıştırıp çay yapabilirsiniz. Ya da tentür bulabilirseniz, günde birkaç defa iki-üç gram alabilirsiniz.

Hatmi Çiçeği: Dört çay kaşığı hatmiyi, bir litre soğuk suyun içine atın. Ertesi gün bu su-hatmi karışmını için.

Ekinezya ve Altınmühür: Ayrı ayrı veya beraber kullanılabilirler. İkisinin de tentürlerinden günde iki-üç kez, bir çay kaşığı kullanabilirsiniz.

Doğal çözüm yoğurt: Şifalı bitkiler arasına katma sebebimiz, yoğurdun içerdiği aktif bakteri kültürlerinin hem idrar yolu enfeksiyonlarını, hem mantar oluşumlarını önleyici etkisi sebebiyledir. İçinde canlı kültürler olması gerekmektedir.

İdrar yolu İltihabına iyi gelen şifalı bitkiler: yukarda saydığımız bitkilerden başka, ayrıkotu, karahindiba, altınçomak, yaban kerevizi, ısırgan otu da idrar yolu ihtihabına iyi geldiği bilinen bitkilerdendir.
 
Geri
Top