• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

İftira Özel Çorba ve Yemek Tarifleri

  • Konuyu açan Konuyu açan Enda
  • Açılış tarihi Açılış tarihi
Bu çorba tarifini biraz önce tv'den öğrendim hemen sizlerle paylaşıyorum

Çeşmi Nigar çorbası tarifi​

Çeşmi Nigar çorbası tarifi
Osmanlı mutfağının leziz tarifleri arasında yer alan Çeşmi Nigar çorbası tarifi

ÇEŞMİ NİGAR ÇORBASI TARİFİ​

MALZEMELER
  • 1 adet soğan
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 1 litre sıcak su
  • Terbiyesi için;
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • yarım limonun suyu
  • 1 su bardağı süt
  • Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Nane
  • Pulbiber

YAPILIŞI
Kırmızı mercimekleri yıkadıktan sonra derin bir tencere dökün. Daha sonra suyu ekleyip pişene kadar kaynatın.
Ayrı bir tencerede soğanları, tereyağı, nane, sıvı yağı ve pulbiberi güzelce kavurun. Ardından mercimeklerin suyunu süzerek kavrulan soğanların üzerine ilave edin.

Tuzu da ekledikten sonra 15 dakika kadar kaynatın. Pişen çorbayı blenderdan geçirin. Yoğun kıvamını açmak için ise sıcak su ilave edebilirsiniz.

Daha sonra terbiyesini bir kasede çırparak çorbaya ekleyin. Kaynadıktan sonra sos ile birlikte servis edebilirsiniz
 
Erişte çorbası yaptım ben bugün :) hem çok pratik hem Ali Eren de çok seviyor :) benim menü genelde ona uygun oluyor :D

Malzemeler
  • 1 tane soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 litre su(et suyuyla karışık)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • tuz, dilerseniz limon suyu
Hazırlanışı
  1. Soğanları yemeklik doğruyoruz ve yağda kavuruyoruz ( ben zeytinyağı kullandım).
  2. Kavrulan soğanın üzerine unu ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Daha sonra salçayı da ekliyoruz ve karıştırarak kavuruyoruz.
  4. Yavaş yavaş suyu ekliyoruz devamlı karıştırıyoruz.
  5. En son olarak erişteyi ekliyoruz ve ara ara karıştırarak pişiriyoruz.
  6. Üzerine nane serpiyoruz ve yemeğimiz servise hazır. afiyet olsun
 
Yoğurt çorbasında benden o zaman.

1 çay bardağı yarma
Yarım çay bardağı haşlanmış nohut
Yarım çay bardağı haşlanmış kurufasulye
Yarim çay bardağı yeşil mercimek
2 şu bardağı yoğurt
1 yumurta
2 kaşık tereyağ
Pul biber
Name
Tuz
4 bardak şu


Yapılışı

Tencereye suyu,yarma,haşlanmış nohut,haşlanmış kurufasulye, yeşil merciğeği ekleyin ve kanamaya bırakın. Kaynama beklenirken yoğut ve yumurta ayrı bir kapta çırpın. Tencerenizdeki malzeme kaynadıktan 5 6 dk sonra 4 5 kaşık yoğurtlu karşınıza kaynayan sudan ekleyip karıştırın. Sonra bu karışımında tencereye katıp karıştırın. Ve tüm malzemenin pişmesi için kaynamaya bırakın.
Ayrı bir yerde tereyağınızı eritin name ve pul biberi ekleyin. Nanenin rengi değişince altını kapatın.
Çorbanız pişince bu katılımı üzerine dökün. Veee afiyetle yiyin ?

Kızımın çok sevdiği çorba buda???????
 
Buğdaylı Ayran Çorbası
Malzemeler:

  • 1 su bardağı buğday
  • 2 kase yoğurt
  • 7 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • Nane
  • Tuz
Yapilisi:
  1. Buğdayı bir gece önceden bir kaba koyup üzerine su ekleyelim ve sabaha kadar bekletelim.
  2. Ertesi gün buğdayı iyice yıkayıp bir tencereye alalım üzerine su ekleyip yumuşayana kadar pişirip süzelim.
  3. Derin bir kabının içine yoğurt ,yumurta, unu ekleyip çırpalım.
  4. Çorbayı yapacağımız tencereye yoğurdu 7 bardak suyu ekleyip hiç başından ayrılmadan karıştırarak kaynatalım, eğer karıştırmayı bırakırsak çorbamız kesilebilir.
  5. Kaynadıktan sonra buğdayı ilave edip karıştırın kaynadıktan sonra ocağın altını kısalım ve bir kenarda soğanı çok minik doğrayıp küçük bir tavada sıvı yağ ile kavuralım.
  6. Kavrulan soğana tereyağını ilave edip eritelim ve üzerine naneyi ekleyip ocaktan alalım.
  7. Kavurduğumuz harcı çorbamıza ilave edip karıştıralım, ocaktan alıp servis edebilirsiniz.
 
Tek çorba ile sınırlı kalmayalım başta çorba olarak düşünüp açtım konuyu ama sonra yemekler de paylaşabiliriz diye düşündüm arkadaşlar
 
Geri
Top