- 400 gr kuru incir
- 1.5 su bardağı ceviz içi
- 1.5 su bardağı su
İncir Tatlısı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kuru incirleri iyice yıkayıp sap kısmından kesin. Üzerlerini biraz geçecek şekilde su ekleyin ve bir tencereye alıp kaynatın.
- Suyu çekip yumuşayana kadar 8 saat tencerede bekletin. Her bir incirin tepe kısmından cevizleri doldurup fırın tepsisine dizin.
- İncirleri beklettiğiniz suyun kalanını tepsiye ilave edin. 175 dereceye ayarlı fırında incirler hafif koyu renk alana ve suyunu çekene kadar pişirin. Şimdiden afiyet olsun.
İncir Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?
- Pişirme işleminden sonra kararma olacağı için, incirlerin açık renkli olmasına dikkat edin.
- İncirlerin içi cevizle doldurulacağından, iri ve tombul olmasına özen gösterin.
- Tatlının daha lezzetli olması için, harcına iki çay kaşığı tarçın ilave edebilirsiniz.
- Şerbetin pişmesini hızlandırmak ve aroma katmak istiyorsanız, tencerenin içine birkaç tane karanfil atabilirsiniz.
Standart malzemelerle hazırlanan bir porsiyon incir tatlısı, yaklaşık 295 kaloridir. İçeriğinde yüksek oranda şeker bulunduğu için, diyabet hastalarının ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir. Dilerseniz, kahvaltı sofralarını süsleyen düşük kalorili taze incir reçeli tarifini de deneyebilirsiniz.
not denemedim ama yedim ilk defa harikaydii