JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser .
İngilizcede En Çok Kullanılan Cümleler
Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
İngilizcede en çok kullanılan olumlu cümleleri liste halindeTürkçe konuşurken günlük hayatta sıklıkla kullandığımız birçok cümle vardır. Örneğin; “Selam”, “Nasılsın?”, “Günaydın”, “Nasıl Gidiyor?”… Bu listemiz böyle uzayıp gider. Türkçede olduğu gibi İngilizcede de günlük hayatta sıklıkla kullanılan belirli cümleler vardır.
İngilizcede En Çok Kullanılan Olumlu Cümleler Türkçe Çevirileri Allow me Bana izin ver Be calm! Sakin ol! Be careful! Dikkatli ol! Be patient! Sabırlı ol! Be quiet! Sessiz ol Believe me İnan bana Bless you! Çok yasa! Bottoms up! Şerefe! Call me back Beni geri ara Call me later Beni daha sonra ara Cheer up! Neşelen Come on Hadi ama Come with me Benimle gel Congratulations! Tebrikler! Count me on, Count me in Ben varım, beni de sayın Do me a favor Bana bir iyilik yap Enjoy yourself Eğlenmene bak Excuse me Sir Affedersiniz efendim Follow me Beni takip et Forget it! Unut gitsin Forgive me Beni affet Give me a hand Bana el uzat, bana yardımcı ol Good afternoon İyi günler Good job! İyi iş Good luck! İyi şanslar Good morning Günaydın Good night İyi geceler Goodbye Hoşça kal Have a good trip İyi yolculuklar Have a good weekend İyi hafta sonları Have fun İyi eğlenceler Help yourself Buyurun Hurry up Acele et I admire you Sana hayranım I agree with you Sana katılıyorum I am home Ben evdeyim I am hungry Açım I am lost Ben kayboldum I am serious Ben ciddiyim I am sure Eminim I apologize Özür dilerim I got it Anladım I hate you! Senden nefret ediyorum I have no idea Hiçbir fikrim yok I hope so Umarım I knew it Biliyordum I know Biliyorum I love you Seni seviyorum I promise Söz veriyorum I think so Sanırım I will be back Geri döneceğim I wish you all the best Her şeyin gönlünce olması dileğiyle I would love to Çok isterim I’m busy Meşgulüm I’m good İyiyim I’m sorry Üzgünüm I’m tired Yorgunum I’m sorry Üzgünüm, affedersiniz It is beyond me Bu beni aşar It’s okay Her şey yolunda It’s so good to see you again Seni tekrar görmek çok güzel Join me Katıl bana Keep in touch İletişimi koparmayalım Keep it up Aynen devam et Let’s catch up! Hadi arayı kapatalım Let’s do it! Hadi yapalım. Line up Sıraya gir Long time no talk Konuşmayalı uzun zaman oldu My battery is low Şarjım az kaldı Nice to meet you Tanıştığıma memnun oldum Of course Tabii ki, Elbette See you Görüşürüz See you later Sonra görüşürüz See you next time Bir dahaki sefere görüşürüz See you tomorrow Yarın görüşürüz Slow down Yavaşla Take care Kendine iyi bak Talk to you tomorrow Yarın konuşuruz Thank you very much Çok teşekkür ederim That’s all for now Şimdilik bu kadar This way Buradan Try again Tekrar dene You are going too fast Çok hızlı gidiyorsun You are welcome Rica ederim Your turn Senin sıran