Gül 34
Usta
Ispanaklı kek malzemeleri:
2 adet yumurta1,5 bardak şeker
2 bardak un
Yarım bardak sıvıyağ
200 gram ıspanak
Vanilya
Kabartma tozu
Üzerine:
1 paket krem şanti
1 bardak süt
Ispanaklı kek yapılışı:
Ispanakları tavada suyunu salıncaya dek kavurun. Blenderda püre haline getirin.
1 paket krem şantiyi süt ile çırpıp buzdolabında kek olana kadar bekletin.
Keki için önce yumurta ve şekeri köpürtün. Sonra yağ, vanilya, kabartma tozu, ıspanak püresi ve unu ekleyip karıştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize boşaltın ve önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin.
Dolapta beklettiğiniz krem şantiyi kek soğuduktan sonra bir spatula yardımıyla kekin üzerine sürün. Dilerseniz kekinizi ortadan ikiye ayırıp arasına da krema ya da krem şanti sürebilirsiniz.
Afiyet olsun