Ispanaklı tavuk bonfile

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Zorluk: Kolay
Süre: 30 Dakika
Porsiyon: 4-6 kişilik
Pişirme Tekniği: Fritöz
Mutfak: Türk mutfağı
Kullanılan ürünler;

Malzemeler:
  • 6 parça tavuk bonfile göğüs
  • 200 g ıspanak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
  • Rendelenmiş taze kaşar peyniri
Tarif:
  1. Öncelikle, ıspanağı iyice yıkayın.
  2. tencerede ıspanakları haşlayın ve kenara alın.
  3. Cam bir kase içine zeytinyağı, domates salçası, rendelenmiş sarımsak, karabiber, pul biber ve tuzu ekleyip bir çatal yardımı ile karıştırın.
  4. Tavuk bonfilelerin üzerine bıçak yardımı ile birer parmak kalınlığında derin olmayacak şekilde kesikler atın.
  5. Tavukların kesik kısımlarına ise haşlanan ıspanakları yerleştirin
  6. Bir fırça yardımı ile hazırladığınız sosu tavukların her yerine sürün.
  7. Tavuk bonfileleri Gurme DuoFry™ Az Yağlı Fritöz’ ün haznesine yerleştirin.
  8. Tavuk pişirme programında 200 derece de 10 dakika pişirin.
  9. Sürenin bitmesine 5 dakika kala tavukların üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek pişirmeye devam edin.
  10. Ispanaklı tavuk bonfileleriniz hazır.
 
Geri
Top