Tok tutan, acıktırmayan yiyeceklerin neler olduğunu biliyor musunuz? İşte açlığı bastıran, tokluk hissi veren, iştah kesen yiyecekler...
Et ve deniz ürünleri
Protein kaynakları tokluk hissini uzun süre korur. Kırmızı ve beyaz et, balık ve deniz ürünleri en güçlü protein kaynaklarıdır ve ölçüyü kaçırmadan yediğinizde daha geç acıkırsınız.
Yumurta
Özellikle sabah kahvaltısında yiyeceğiniz 1 katı yumurta, yaklaşık beş-altı saat tok kalacağınızı garanti eder. Protein kaynağı yumurta A, D, E ve B vitaminleri içerir.
Tarçın
Kan şekeriniz düşünce açlık hissedersiniz. Kan dolaşımını düzenleyen ve sakinleştirici etkisi de bulunan tarçın, kan şekerini yükselterek açlık hissini bastırır.
Badem
Klinik araştırmalara göre günde ortalama 5 badem yiyen kişiler, yemeyenlere göre daha kolay kilo veriyor. Diyet listelerinde mutlaka badem bulunmasının sebebi tok tutmasıdır. Kalsiyum, çinko, fosfor, potasyum, magnezyum, demir ve E vitamin açısından zengin olan badem sağlıklı zayıflamaya yardımcıdır.
Yulaf ezmesi
Yulaf ezmesi de proteinler gibi sindirimi uzun süren besinlerdendir. İçerdiği kepek ile midede hacmi genişler ve bu özellikleri ile daha geç acıktırır. Protein, demir, çinko, kalsiyum, fosfor, tiamin magnezyum ve riboflavin içeriğiyle sağlıklı beslenirken kilo vermeye yardımcı olur.