Erzurum mutfağıyla özdeşleşen kadayıf dolması, tel kadayıfların cevizli harç ile doldurulmasıyla hazırlanır. Ufalanmış cevizle kadayıfla sarıldıktan sonra yağda kızartılır. Daha sonra sıcak şerbet ile ıslatılır. Özellikle bayramlarda çok ilgi gören kadayıf dolması, kaymak ile birlikte servis edilebilir. Malzemeler hazırsa, kadayıf dolması tarifi için detaylara geçebiliriz.
Malzemeler
- 250 gr taze tel kadayıf
- 2 su bardağı iri dövülmüş ceviz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 6 yumurta
- Ayçiçeği yağı
- 3 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1/4 limonun suyu
Kadayıf Dolması Nasıl Yapılır?
- Şerbet için, gerekli malzemeleri bir tencerede kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Cevizlerin içine 1 çay kaşığı toz şeker ilave edip havanda dövün.
- Kadayıftan bir miktar alıp tezgah üzerinde elinizle düzelterek yayın.
- Ortasına bir yemek kaşığı ceviz alıp dolma sarar gibi sarın. Çukur bir kapta yumurtaları çırpın.
- Kadayıf dolmalarını elinizle çevirerek yumurtaya bulayın ve bir tabağa dizin.
- Derin bir tavaya ayçiçeği yağını aktarıp iyice ısıtın. Yumurtaya buladığınız kadayıfları kızgın yağda sürekli çevirerek kızartın.
- Kızartma işlemi bitince kadayıf dolmalarını tavadan alıp şerbete atın. 1-2 dakika bekletip servis yapın.