• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

Kadın romantizmi erkek erotizmi düşünüyor

  • Konuyu açan Konuyu açan Düş
  • Açılış tarihi Açılış tarihi
Kadın ve erkek arasındaki farklar nereden kaynaklanıyor?



Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan 14 Şubat’ta düzenlenen programda, öğrencilerine aşkı anlattı.

Aşkın olmadığı yerde insanın ottan farkı olmadığını söyleyen Nevzat Tarhan “Aşk hastalık diyorlar ama bence en büyük hastalık aşksızlıktır. Âşık olan hasta; yolunu şaşırmıştır, yalpalar, tökezler ama sonucunda aşksızlıktan daha iyidir. Aşksızlık kadar kötü bir dert yoktur asıl dert odur. “
Kadın beyni ve erkek beyni

Tarhan 95’li yıllardan sonra aşkın kimyasının keşfedilmesiyle aşkın yeniden yorumlandığın söyleyerek şunları ekledi: “Aşk ölçülebiliyor, aşk tedavi edilebiliyor. O halde aşkın beyinde kimyasal karşılığı vardır.”

Günümüzde en çok tartışılan konulardan biri de kadın ve erkek beyni arasındaki fark. İşte Nevzat Tarhan, bu konuda merak edilenlere de yanıt verdi. Beynin farklı işlevlere sahip iki tarafını değerlendirerek her iki tarafın nasıl çalıştığını şu sözleriyle ifade etti: “Sağ beyin kadın beynidir. Estetik algılamayı, empati, müzik, sanat gibi bütüncül düşünce gibi beynin işlem faaliyetlerini sağ beyin yapıyor. Mantık, muhakeme, analitik, hesaplama gibi işlemleri ise sol beyin yapıyor. Sağ ve sol beyinin işleyişinde böyle bir fark var.”
Kadın romantizmi erkek erotizmi düşünüyor

“Kadın romantizmi, erkek erotizmi düşünüyor. Bir düğmeyi açıp kapamak için bile kadın daha çok estetik katıyorken erkek yalnızca aç-kapa yapıyor. Erkeklerin hayatlarına estetik katmak için daha fazla çabalaması gerekiyor. Kadınların da aklı yürütmeyi öğrenebilmesi için biraz daha çabalaması gerekiyor. “

Bu nedenle aşkın kadın ve erkek tarafından farklı değerlendirildiğini vurgulayan Tarhan, kadın ve erkeklerin sorun çözme tarzlarını da anlattı.
Kadın ve erkeklerin sorunlara yaklaşımı

“Bir sorun yaşandığı zaman erkek beyni ‘Bu sorunu nasıl çözeyim?’ diye düşünür, sebep sonuç ilişkileri kullanarak işin düşünce boyutunu önemser. Kadın beyni ise bir sorun yaşarken ‘Bu niye üzüldü? Neye morali bozuldu? Ne istiyor? Ne hissediyor?’ sorularıyla olayın duygu boyutunu düşünür. Yani bir kadın ‘Beni anlamıyorsun dediği zaman aslında kadın şunu söylüyordur: Beni sevmiyor musun?

Yani kadın beyni duygusal anlamayı daha erkek beyni ise düşünsel anlamayı daha çok önemsiyor. Biri olaylara duygu boyutuyla bakar, diğeri düşünce boyutuyla. “
Kadınlar neden çok konuşur?

Prof. Dr. Tarhan çok şikâyet edilen bir konuya da değinerek kadınların çok konuştuğu yargısı üzerine konuştu. “Kadınlar olaylara duygusal yaklaştığı için ilişkilerde sorun çözmek için yalnızlığı giderme ihtiyacı hisseder, onun için çok konuşur. Kaygılı kadın ise en çok konuşur.

Erkek ise bir sorun yaşandığı zaman zihinsel sığınağına çekilir. Problemin nerede olduğunu ve nasıl çözüleceğini devamlı düşünür. Bu seferde kadın ‘Bu adam içine kapanık, beni hiç dinlemiyor.’ diye düşünür. Hâlbuki adamın sorun çözme stili farklıdır.”
 
Geri
Top