Kan şekerini dengelemenin 16 yolu

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
Aslında aldığımız kaloriden çok ani kan şekeri değişiklikleri karın bölgesinde yağlanmaya yol açıyor. Çok iyi ya da çok sağlıklı yemek acıkmaya engel olmuyor. Bu nedenle her yediğinizde acıkıyor ve her acıktığınızda yiyorsanız bu kısır döngü vücudunuzun insülin dengesini bozabiliyor. İnsülin dengesinin bozulması da göbek ve karın çevresinde yağlanma meydana gelmesine yol açıyor.
Bir süre sonra bu yağlanmalar nedeniyle vücutta direnç oluşuyor, kalıcı yağlanmalar ortaya çıkıyor. Kalıcı yağlanmanın önüne geçebilmek için de kan şekerini hep aynı seviyelerde tutmak önem taşıyor. Bunun yolu da aç kalmaktan değil, doğru besinleri tüketmekten geçiyor.

İşte kan şekerinizi dengede tutabileceginiz öneriler:

• Gün boyunca neler yediğinizi kontrol edin ve ne kadar süre aç kalıyorsunuz belirleyin.
  • En çok ne yedikten sonra acıkıyorsunuz not alın.
  • Hangi saat aralığında dayanılmaz açlık veya tatlı ihtiyacı duyduğunuzu belirleyin.
  • En çok ne yemek sizi tok tutuyor not alın.
  • Protein tüketmeye özen gösterin.
  • Ekmeksiz öğün geçirmeyin.
  • Sebzeleri yoğurtsuz tüketmeyin.
  • Meyvenin yanına yoğurt /süt / ayran ekleyin.
  • Diyet bile olsa bisküvilerde abartıya kaçmayın.
  • Kavrulmamış (çiğ) badem tüketin.
  • Salatalara mutlaka yağ ve sirke ekleyin.
  • Son lokmanızı bir proteinle bitirin.
  • İkindi ve gece öğünlerine dikkat edin.
  • Gece mutlaka süt veya yoğurt tüketin.
  • Muz, incir, üzüm, karpuz yerine: Erik, armut, şeftali. Beyaz ekmek yerine: Tam buğday ekmeği.
  • Patates yerine: Diğer sebzeler. Yağlı süt ürünleri yerine: Orta veya az yağlı süt ürünleri.

insülin almamak için 1,5 ay kadar diyetle idare ettim,kurdum resmen...:(insülinsiz olmuyor benim şekerim:(biberiye çayı harikadır,hatay dan getirdim gelirken,asla poşetlenmiş kullanmamalıyız ama...bizim orda köylerden getiriyorlardı,annem kilolarca aldı bir yıl yetsin diye...günde 3 fincan 4 insülinle idare etmemi sağlıyor,komalardan uzak tutuyor:)

Çok geçmiş olsun canım. Bir süreçe bağlı insülin kullanımının bırakılması. HgA1c düzeyinin çok iyi olması gerekiyor. Bitki çayları yada alternatif tıpta kanşekeri düzeyini dengede tutmak yine beslenme ve diyete baglı.

Geri