• Merhaba Ziyaretçi.
    "Minimalist Fotoğraflar" konulu yarışmamız başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz. Sizi de yarışmada görmek istiyoruz...

Kapari Sos

KıRMıZı

TeK BaşıNa CUMHURİYET
V.I.P
KAPARI SOS

MALZEMELER

  • 8-10 kişilik
  • ½ su bardağı soğuk et suyu
  • 2 su bardağı kaynar et suyu
  • 1 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı ince kıyılmış kapari
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • az tuz

HAZIRLANIŞI

Küçük bir tencerede tuzu, unu ve soğuk et suyunu iyice karıştırıp 5 dakika bekletin. Sonra bir çırpma teli ile karıştırarak kaynar et suyunu yedirin. Orta ateşte 5-6 dakika kaynatıp ateşten alın. Bir süzgeçten süzdürün, tereyağ ile kapariyi karıştırın. Servise hazırdır.


 
Geri
Top