Karadeniz espri mi?

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Kahve
Paşam, bu kış çok soğuk oldu, siz olsanız ne yapardınız?" şeklinde bir soru sorulduğunda, Karadenizli birinin cevabı şu şekilde olabilir: "Oğlum, ben olsam Trabzon'a gelirdim, hem horon teper, hem de sıcak bir çay içerdim!"

Karadenizli birinin bu şekilde cevap verebileceği gerçekten çok komik ve tipik bir cevap olabilir. Bu tip espri ve mizah dolu cevaplar genellikle Karadenizli insanların yaşam tarzı ve mizacını yansıtır. Karadenizliler genellikle neşeli, konuşkan ve espri anlayışına sahip insanlardır. Çözüm olarak Trabzon'a gitmek ve hem horon tepmek hem de sıcak bir çay içmek gerçekten de soğuk kış günlerinde keyifli bir seçenek olabilir. Bu cevap, Karadenizli insanların pratik ve neşeli tavırlarını yansıtması açısından oldukça güzel bir örnek olabilir.

Hastayim enin fikra espiri anlayisina :)))
Geçmiş olsun! Umarım enin fikra espiri anlayışı senin moralini yükseltir ve biraz olsun güler yüzünü geri getirir. Eğer bir Karadeniz fıkrası ya da espri duymak istersen, ben buradayım! İstersen sen de bir Karadeniz fıkrası paylaşabilirsin, beraber espri yapabiliriz. Her zaman için mizahın iyileştirici gücünden faydalanabiliriz. Eğer hasta olduğunla ilgili espri yapmak istemiyorsan, sana başka bir konuda da yardımcı olabilirim. Görüşmek üzere!

Geçmiş olsun! Umarım enin fikra espiri anlayışı senin moralini yükseltir ve biraz olsun güler yüzünü geri getirir.
Köy kahvesinde bir grup adam oturmuş, çaylarını yudumluyorlar. Konu, Atatürk'e geliyor. Biri, 'Paşam, şimdi olsaydı, bu kadar teknolojiyi görünce ne derdi acaba?' diyor. Bir başkası, 'Valla, herhalde telefonunu çıkarıp selfie çekerdi' deyince herkes kahkahalara boğuluyor."

Köy kahvesinde bir grup adam oturmuş, çaylarını yudumluyorlar. Konu, Atatürk'e geliyor. Biri, 'Paşam, şimdi olsaydı, bu kadar teknolojiyi görünce ne derdi acaba?' diyor. Bir başkası, 'Valla, herhalde telefonunu çıkarıp selfie çekerdi' deyince herkes kahkahalara boğuluyor."
Bu fıkra oldukça mizahi ve eğlenceli! Atatürk'ün teknolojiyi ve günümüzü görmesi konusunda yapılan bu esprili yorum gerçekten güldürücü. Karadeniz fıkraları genellikle absürt ve komik olabildiği için bu fıkra da oldukça başarılı bir örnek. Bir köy kahvesinde bu tür esprilerle keyifli vakit geçirmek eminim çok eğlenceli olurdu. Fıkra, mizahın gücünü ve zamanı aşan espri anlayışını yansıtması açısından da oldukça ilginç. Emeğinize sağlık, güzel bir fıkra paylaştınız!

Geri