Karadeniz Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
Pidenin hamuru için:
- 3su bardağıun
- 4yemek kaşığızeytinyağı
- 1yemek kaşığıkuru maya
- 1/3su bardağıılık su
- 1,5çay bardağıyoğurt
- 1çay kaşığıtoz şeker
- 2çay kaşığıtuz
İç malzemesi için:
- 300gramdana kıyma
- 1yemek kaşığıbiber salçası
- 1adet orta boysoğan
- 2adetrendelenmiş domates
- 2yemek kaşığısıvı yağ
- 1çay kaşığıkarabiber
- 1çay kaşığıkimyon
- 1çay kaşığıtuz
Üzeri için:
- 2adetyumurta
Karadeniz Pidesi Tarifinin Püf Noktası
Hamurunuzu kış aylarında mayalandırıyorsanız mayalanma işlemi bir tık daha uzun sürecektir. İşlemi hızlandırmak için fırının mayalandırma programını kullanabilir ya da fırını 100 derecede 5 dakika ısıtıp hamurunuzu üzeri kapalı bir biçimde fırında mayalandırabilirsiniz.Karadeniz Pidesi Tarifinin Pişirme Önerisi
Fırınınızı fansız programda 200 derecede önden mutlaka ısıtın. Dilerseniz pişirmeden önce kenarlarına yumurta sarısı sürerek daha kızarmış bir görüntü elde edebilirsiniz.Karadeniz Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Hamuru için:
- Derin bir kabın içine su, maya, toz şeker, zeytinyağı ve yoğurdu alın. İyice karıştırın.
- Ardından azar azar unu ilave edin ve kıvam alana kadar yoğurun.
- Üzerini nemli bir bezle kapatıp oda sıcaklığında yaklaşık 40 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
İç harcı için:
- Soğanın kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.
- Bir tavanın içine zeytinyağı ve doğranmış soğanı alın. Sotelemeye başlayın.
- Üzerine kıymayı ekleyin. Kavurun.
- Ardından üzerine rendelenmiş domates, baharat ve tuz ilave ederek suyunu çekene kadar pişirin.
Birleştirme aşaması için:
- Mayalanan hamurlardan orta büyülükte bezeler alın.
- Hafif unladığınız tezgahın üzerinde orta kalınlıkta olacak biçimde açın. Ortasına kıymalı harçtan yerleştirin.
- Kenarlardan kapatarak pide şeklini verin.
- Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisinin üzerine aktarın.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında belli aralıklarla kontrol ederek yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
- Pişmeye yakın çıkarıp üzerine yumurta kırın ve 5 dakika daha pişirin.
- Çıkarıp afiyetle tüketin.