Karamel severler bu tarife bayılacak...
Malzemeler
2 paket damla çikolatalı bisküvi (sade tercih edebilirsiniz sorun olmaz)
25 gr tereyağı
1 yumurta
1 çay bardağı un
1 su bardağı ince çekilmiş fındık içi
Ara dolgusu için
150 gr bitter çikolata
150 ml krema
Üzeri için
Yarım kutu krema (100 ml)
Yarım su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı su
1 paket vanilya
Bisküvileri küçük parçalara ayırıp derin bir kaba alın. üzerine eritilmiş tereyağı, çırpılmış yumurta, un ve fındık içini ekleyip iyice karıştırın. Tart kalıbını margarin ile yağlayın. Hamuru zemin üzerinde tart kalıbı büyüklüğünde açıp kalıba yerleştirin. önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Kremayı kaynama noktasına gelmeyecek şekilde ısıtın. Ocaktan alın ve bitter çikolatayı kırarak ekleyip eritin. Fırından çıkardığınız tart soğuduktan sonra çikolatalı kremayı üzerine yayın. Buzdolabında dinlendirin. Tencereye toz şeker ve suyu alıp karamel rengi oluncaya kadar pişirin. üzerine kremayı ekleyip hızlı bir şekilde karıştırıp ocaktan alın. Vanilyayı ilave edin. Buzdolabından çıkardığınız tartın üzerini hazırladığınız karamel sos ile kafes şeklinde süsleyin. Tekrar buzdolabına alın ve 1 saat dinlendirin...
Malzemeler
2 paket damla çikolatalı bisküvi (sade tercih edebilirsiniz sorun olmaz)
25 gr tereyağı
1 yumurta
1 çay bardağı un
1 su bardağı ince çekilmiş fındık içi
Ara dolgusu için
150 gr bitter çikolata
150 ml krema
Üzeri için
Yarım kutu krema (100 ml)
Yarım su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı su
1 paket vanilya
Bisküvileri küçük parçalara ayırıp derin bir kaba alın. üzerine eritilmiş tereyağı, çırpılmış yumurta, un ve fındık içini ekleyip iyice karıştırın. Tart kalıbını margarin ile yağlayın. Hamuru zemin üzerinde tart kalıbı büyüklüğünde açıp kalıba yerleştirin. önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Kremayı kaynama noktasına gelmeyecek şekilde ısıtın. Ocaktan alın ve bitter çikolatayı kırarak ekleyip eritin. Fırından çıkardığınız tart soğuduktan sonra çikolatalı kremayı üzerine yayın. Buzdolabında dinlendirin. Tencereye toz şeker ve suyu alıp karamel rengi oluncaya kadar pişirin. üzerine kremayı ekleyip hızlı bir şekilde karıştırıp ocaktan alın. Vanilyayı ilave edin. Buzdolabından çıkardığınız tartın üzerini hazırladığınız karamel sos ile kafes şeklinde süsleyin. Tekrar buzdolabına alın ve 1 saat dinlendirin...