KDV İstisnadan vazgeçme

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
KDV İstisnadan vazgeçme

Vergiden istisna edilen işlemleri yapanlar diledikleri takdirde vergi dairesine verecekleri bir dilekçe ile istisnadan vazgeçtiklerini, bu işlemleri dolayısıyla vergiye tabi tutulmalarını isteyebilirler. Ancak bu talebin mükelleflerin tüm işlemlerini kapsaması gerekir. Bu takdirde talep tarihinden itibaren mükellefiyet tesis olunur ve bu suretle mükellef olanlar üç yıl geçmedikçe mükellefiyetten çıkamazlar. Mükellefiyetten çıkılmak istenilmesi durumunda ise bu yöndeki talebin üç yıl bitmeden yapılması gerekir. Üç yıllık süre bitmeden önce talepte bulunulmadığı takdirde mükellefiyet üç yıl süre ile uzatılmış sayılır.
Kamu menfaatlerine yararlı dernekler ile Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınmış bulunan vakıfların, işletmek ve yönetmek suretiyle ifa ettikleri teslim ve hizmetlere ilişkin istisnalar hariç olmak üzere, kültürel ve eğitim amaçlı istisnalar ile sosyal ve askeri amaçlı istisna işlemlerinden ve diğer istisnaların (e) şıkkında sözü edilen işlemler dolayısıyla vaki istisnalardan vazgeçme söz konusu olamaz.
Diğer vergi kanunlarındaki istisna ve muafiyetler katma değer vergisi açısından geçersiz olup, katma değer vergisi yönünden muaflık veya istisna hükümleri ancak bu kanuna hüküm konulmak suretiyle uygulanabilir veya değiştirilebilir.
 
Geri
Top