Keçi ayağı, hamur kızartması

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

keçi ayağı​

  • 2su bardağıılık su
  • 1yemek kaşığıtoz şeker
  • 1/2paketyaş maya(21 gram)
  • 5su bardağıun
  • 1tatlı kaşığıtuz

Kızartmak için:​

2su bardağıayçiçek yağı

Hamurları kızartma işlemi öncesinde de dinlendirmeye dikkat edin.Hamurun elinize yapışmaması için; ellerinizi hafif bir şekilde yağladıktan sonra şekil verin ve kızartın.

keçi ayağı Tarifinin Pişirme Önerisi​

Kızartma yağını soğuduktan sonra kapağı kapalı bir kavanozda, oda sıcaklığında, karanlık bir dolapta saklayabilir diğer kızartma işlemlerinde de kullanabilirsiniz.

keçi ayağı Tarifi Nasıl Yapılır?
Ilık su içerisinde 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1/2 paket yaş mayayı çözdürün.

10 dakika kadar dinlendirin.

Derin bir kap içerisinde 3 su bardağı un, tuz ve mayalı karışımı harmanlayın ve yoğurun bu esnada kalan undan kıvam alana kadar azar azar ekleyin.

Hamuru 10 dakika kadar çeke çeke yoğurun ve üzerini örtüp oda ısısında bir saat kadar mayalayın.

Mayalanmış hamuru merdane ile açın

Su bardağı ile keserek şekillendirin. Kestiğiniz hamurları 10 dakika ikinci defa mayalayın ve sıcak sıvı yağda önlü arkalı kızartın.

Keci ayagini fazla yağını bırakması için bir iki dakika havlu peçete üzerinde dinlendirin.

Afiyet olsun.
 
Geri
Top