Malzemeler:
-3 yumurta
-1.5 su bardağı şeker
-1.5 su bardağı süt (Süt yok ise fazla ekşi olmayan bir yoğurttanda ekleyebiliriz...)
-1 su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı
-Tarçın
-Ceviz, fındık vs.
-Aldığı kadar un
-1 paket kabartma tozu
-1 paket şekerli vanilin
-2 yemek kaşığı kakao
-Yarım çay bardağı ayrıca süt
Yapılışı:
-Kekimizi çırpacağımız kaba ilk önce 3 yumurta ve şekeri ekleyip yalşık 5 dakika boyunca mikserle karıştırıyoruz. Bu kadar uzun süre karıştırmamın sebebi kekin daha beyaz ve daha yumuşak olması...
-Karışıma sütü zeytinyağını ve tarçını ekledikten sonra 1-2 dakika kadar tekrar karıştırıp içine unu çırpmadan üzerine kabartma tozunu ve şekerli vanilini fındık, ceviz kullanıcaksak onlarıda ekleyip karıştırıyoruz...
-Kabartma tozunu koyduktan sonra hamur ile çok oynamamak gerekiyor...
-Eğer kalıpta yapıyorsak kalıptaki hamuru kalıplara paylaştırdıktan sonra kapta her kalıba 1 kaşık şeklinde (12 kalıba-12 kaşık) hamur ayırıyoruz ve bunun üzerine biraz cıvıklaşması için yarım bardak sütümüzü ve 2 kaşık kakaomuzu ekleyip kaşık yardımıyla çırpıyoruz ve hamurlarım tam ortasına yavaşça havadan döküp kalanı kenarlarında gezdiriyoruz... Bu döktüğümüz kakao keklerimiz piştiğinde hem içinde bir miktar kakao hemde üzerinde güzel bir görüntü oluşmasını sağlıyor...
NOT: Eğer kakaolu yapmak istemiyorsak yarım bardak süt ve kakaoyu eklemeden işlemi aynı şekilde uygulayabiliriz...
-Yağladığımız kalıplara yada tepsimize döktükten sonra 180 derecede ısınmış fırına sürüyoruz...
Geriye beklemek kaldı ... =)))
-Kekler fırından çıkar çıkmaz yaş bir bezin üzerine konulmalı ki kalıplara yapışmasınlar...
-Çok soğumadan da kalıplara zarar vermicek şekilde yanları kalıptan ayrılmalıdır...
Afiyet olsunnn... =))
Resimler=)
-3 yumurta
-1.5 su bardağı şeker
-1.5 su bardağı süt (Süt yok ise fazla ekşi olmayan bir yoğurttanda ekleyebiliriz...)
-1 su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı
-Tarçın
-Ceviz, fındık vs.
-Aldığı kadar un
-1 paket kabartma tozu
-1 paket şekerli vanilin
-2 yemek kaşığı kakao
-Yarım çay bardağı ayrıca süt
Yapılışı:
-Kekimizi çırpacağımız kaba ilk önce 3 yumurta ve şekeri ekleyip yalşık 5 dakika boyunca mikserle karıştırıyoruz. Bu kadar uzun süre karıştırmamın sebebi kekin daha beyaz ve daha yumuşak olması...
-Karışıma sütü zeytinyağını ve tarçını ekledikten sonra 1-2 dakika kadar tekrar karıştırıp içine unu çırpmadan üzerine kabartma tozunu ve şekerli vanilini fındık, ceviz kullanıcaksak onlarıda ekleyip karıştırıyoruz...
-Kabartma tozunu koyduktan sonra hamur ile çok oynamamak gerekiyor...
-Eğer kalıpta yapıyorsak kalıptaki hamuru kalıplara paylaştırdıktan sonra kapta her kalıba 1 kaşık şeklinde (12 kalıba-12 kaşık) hamur ayırıyoruz ve bunun üzerine biraz cıvıklaşması için yarım bardak sütümüzü ve 2 kaşık kakaomuzu ekleyip kaşık yardımıyla çırpıyoruz ve hamurlarım tam ortasına yavaşça havadan döküp kalanı kenarlarında gezdiriyoruz... Bu döktüğümüz kakao keklerimiz piştiğinde hem içinde bir miktar kakao hemde üzerinde güzel bir görüntü oluşmasını sağlıyor...
NOT: Eğer kakaolu yapmak istemiyorsak yarım bardak süt ve kakaoyu eklemeden işlemi aynı şekilde uygulayabiliriz...
-Yağladığımız kalıplara yada tepsimize döktükten sonra 180 derecede ısınmış fırına sürüyoruz...
Geriye beklemek kaldı ... =)))
-Kekler fırından çıkar çıkmaz yaş bir bezin üzerine konulmalı ki kalıplara yapışmasınlar...
-Çok soğumadan da kalıplara zarar vermicek şekilde yanları kalıptan ayrılmalıdır...
Afiyet olsunnn... =))
Resimler=)