Kenan takım arıyor!

BeReNN

Alyam?
Özel üye
Motosiklette 2010 Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, gelecek sezon için yeni takım arayışlarına başladı652182_detay.webp

Bu yıl Moto GP'nin bir alt dalı olan Moto2'de Fransız takımı Technomag-CIP ile yarışan Kenan Sofuoğlu, yaptığı açıklamada, bu sezonu acemilik ve amatör yılı olarak değerlendirdi.

Yeni bir klasmanda olmasına ve sıkıntılı bir sezon geçirmesine rağmen Moto2'de üçüncülük de olsa bir kez podyuma çıktığını anlatan milli motosikletçi, ''Artık daha tecrübeliyim. Kalan yarışmaların yapılacağı bazı pistleri tanıyorum. Yeni dereceler elde edebilirim'' diye konuştu.

Sofuoğlu, gelecek sezona yönelik çalışmalara başladığını dile getirerek, ''Önümüzdeki yıl Technomag-CIP takımında devam etmeyeceğim. Çünkü çok güçlü bir takım değil'' dedi.

Gelecek yıl da Moto2'de yarışmaya devam edeceğini ifade eden Sofuoğlu, şunları söyledi:

''Yeni sezonla ilgili görüşmelere başladım. Şu an beni isteyen iki takım var. Ayrıca benim de kullanmayı düşündüğüm Kalex motosiklet ile çalışıyorlar. Gelecek sezon Moto2'de kalacağım ama Suter motosiklet kullanmak istemiyorum. Moto2'den şampiyon olmadan ayrılmak istemiyorum. Çünkü buradaki acemilik dönemim bitiyor.''

Kenan Sofuoğlu, gelecek yıl da Moto2'de yarışabilmesi için yine Türkiye'nin desteğine ihtiyacı olacağını belirterek, ''Geçen yıl devlet Moto2'de yarışabilmem için 400 bin lira verdi. Bu yıl da yaklaşık 400-500 bin Avro'ya ihtiyacım olacak. Çünkü takımlar bir milyon Avro'yu geçen miktarlarda para istiyorlar'' dedi.

Geri