• ÇTL sistemimiz sıfırlandı ve olumlu değişiklikler yapıldı. Detaylar için: TIKLA

Kendi Çizimlerim =)

Paradoks

... Elif ...
Özel üye
Karakalem terimi kurşun kalemin siyah etkisinden dolayı, kara ve kalem kelimelerinin bitişerek yeni bir kelime türetmesi ile Türkçeye girmiştir.

Füzen kalemin (kömür kalem) doğal olanı söğüt ve asma dallarının yakılması ile yapılır. Kömür tozlarının sıkıştırılıp preslenmesi ile de sanayide üretilir.. Kurşun kalem, boyama özelliği olan madeni ve doğal taşlar, çeşitli kağıtlar, özel deriler, taş ve ahşap yüzeye uygulanabilir. Profesyonel sanatçıların çoğunlukla füzen çalışmalarında ışık etkisi oluşturmak için kullandıkları hamur silgiler de vardır.

gDgtI8g.webp

f7P9qU8.webp

Harika çizimler bunlar ya. Benim de çok sevdiğim tarzdır karakalem çalışmaları artı ciddi şekilde üzerinde de dururdum. beğendim çalışmalarını.

Başarılı buldum seni :)

Güzel olan güzel söyler, güzel ÇİZER. (resmeder). Siyah beyaz olması ayrı bir naturellik. Bir ara benimde çalışmalarım olmuştu. Hep güzel resimler yapmanı, her güzel yaptığın resimler gibi yaşamanı dilerim. Emeğine sağlık. Ha bu arada bu büyük aileyi (çerezi) bir çerçeveye sığdıramazsın elbet ama, sığdırabilecek bir resim çizebilirsin değil mi? Şöyle başka köşede durur hemde...

Geri