Keops Piramidi ve Sırları

Papatya

V.I.P
V.I.P
Dünyanın Yedi Harikasından Biri
Keops Piramidi
ve Sırları
Antik Mısır, günümüzde bile halen birçok çözülemeyen sırrı barındıran, muazzam bir medeniyet. Ve o medeniyetten günümüze kadar ulaşan müthiş bir eser; Keops Piramidi.
jgv8VD.webp
Keops, dünyanın yedi harikasından biridir ve bu anlamda günümüzde ayakta kalan tek eserdir. Nasıl inşa edildiğine dair onlarca iddia ortaya atılmış ve bunların hiçbiri kesinlik kazanmamıştır. Bunlardan biri, Herodot’un iddiasıdır. Herodot’a göre Keops otuz yılda tamamlanmış ve yapımında yaklaşık olarak 100.000 kişi çalışmıştır.
Keops, sıradan bir yapı değildir. Birçok bilim insanı, arkeolog ve tarihçinin bulgu ve hesaplamalarına göre Keops, dünyanın merkezi, merkez noktasıdır.
Keops’un inşası, eldeki bulgulara göre M.Ö. 2589-2566 yılları arasında tamamlanmıştır.
Keops’un inşasında 2.300.000 adet taş blok kullanılmıştır ve bu taş blokların her biri tonlarca ağırlıktadır.
Keops’un toplam ağırlığı 6 milyon tondur ve yüksekliği 140 metredir.
Orijinal girişi, bugün kullanılan girişten 15 metre daha yüksektir. Yeni geçit yolu, boydan boya düzdür ve orijinal geçit ile birleşir. Geçit zamanla küçülmeye başlar ve küçülen bu geçit, gizli bir odaya çıkar.
Alçalan bu geçit aşağıya doğru 26 derecelik bir açıyla inmektedir. Geçit yolu sadece 1.1 metre genişliğinde ve 1.2 m yüksekliğindedir. Bu geçitten girilen gizli oda halka kapalıdır. Odanın ebatları 14 x 8,3 x 3.5 metredir. Geçit yatay olarak, batıya doğru 100 feet gider.
Alçalan geçidin ilerisinde yeni bir girişle karşılaşılır. Bu giriş çelik bir kapıyla kapalıdır. Burada yükselen bir geçit vardır ve o da alçalan geçit gibi 26 derecelik açıyla yükselir. Yükselen geçidin bazı özellikleri alçalan geçitle aynıdır. Bu geçit de 1.1 metre genişliğinde ve 1.2 metre yüksekliğindedir. Bazı insanlar için bu geçit çok zor bir yolculuktur. Geçit 39 metre (129 feet) uzunluğundadır.
Keops’un açıları, Nil Nehri’nin deltasını iki eşit parçaya böler.
Keops’un taban çevresinin, yüksekliğinin iki katına bölünmesi Pi Sayısı’nı verir.
Keops, dev bir güneş saatidir. Ekim ortasıyla Mart başı arasında düşürdüğü gölgeler, mevsimleri ve yılın uzunluğunu gösterirler. Keops’u çeviren taş levhaların uzunluğu, bir günün gölge uzunluğuna eşittir.
Bu gölgelerin taş levhalar üstünde gözlenmesiyle günün 0,2419 bölümünde yılın uzunluğu yanlışsız olarak saptanabiliyordu.
Keops’un yüksekliğinin 1 milyarla çarpımı, yaklaşık olarak güneşle dünyamız arasındaki mesafeyi verir. (149.504.000 km)
Gize’den geçen boylam, dünyanın denizleriyle anakaralarını iki eşit parçaya böler. Bu boylam ayrıca, kara üstünden geçen en uzun Kuzey-Güney yönlü boylam olup, bütün yer kürenin uzunluğuna ölçümünde, doğal sıfır noktasını oluşturur.
 
Geri
Top