Sütçünüzden tazecik sütlerinizi aldınız. Bu sütten sarmaların, dolmaların yanına yakışacak enfes ev yoğurdu, kahvaltıları lezzetlendirecek peynirler ve tereyağları yapmak mümkün. Ev yapımı sütlacın, kazandibinin de en şahanesi bu tazecik sütlerle olur, bu en değişmez mutfak gerçeklerinden de biridir.
Ancak sütü tencere alıp, kaynatmaya başlarken o hayalini kurduğumuz güzel kıvamlı yoğurtlar, sütlü nefis tatlılar hayal olur. Bu durumda akıllara ilk gelen şey elbette peynir yapmak. Ama kesik sütü değerlendirebileceğiniz farklı alanlar da mevcut. Bu kullanım alanları sizi çok şaşırtacak.
Keçi Loru Tarifi
Lor peyniri yapmak istiyorsanız tüm süt kesiklerini toparlayıp tülbentin üzerine alın. Güzelce süzdürdükten sonra hafif tuz ilave edip afiyetle tüketin. Farklı peynirler yapmak isterseniz de sizin için detaylı bir rehberimiz var. Şuradan buyurun: Hem Daha Ekonomik Hem Daha Sağlıklı: Yeni Başlayanlar İçin Evde Peynir Yapımı
Ancak sütü tencere alıp, kaynatmaya başlarken o hayalini kurduğumuz güzel kıvamlı yoğurtlar, sütlü nefis tatlılar hayal olur. Bu durumda akıllara ilk gelen şey elbette peynir yapmak. Ama kesik sütü değerlendirebileceğiniz farklı alanlar da mevcut. Bu kullanım alanları sizi çok şaşırtacak.
Kesik sütten peynir yapabilirsiniz
esilen sütü değerlendirmenin halk arasındaki bilinen en klasik yöntemi lor peyniri ya da evde diğer farklı peynirleri yapmak. Süt kaynama noktasına geldiğinde kesilmeler yaşamaya başladıysanız içerisine bir miktar limon suyu ya da sirke ilave edin. Güzelce kesilmesini sağlayın. Kesildikten sonra ise çok basit.Keçi Loru Tarifi
Lor peyniri yapmak istiyorsanız tüm süt kesiklerini toparlayıp tülbentin üzerine alın. Güzelce süzdürdükten sonra hafif tuz ilave edip afiyetle tüketin. Farklı peynirler yapmak isterseniz de sizin için detaylı bir rehberimiz var. Şuradan buyurun: Hem Daha Ekonomik Hem Daha Sağlıklı: Yeni Başlayanlar İçin Evde Peynir Yapımı