1 adet orta boy lahana
250 gr. kestane
1 baş soğan
250 gr. dana eti kıyması
3-4 diş sarımsak
1 su bardağı et veya tavuk suyu yoksa tableti
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı katıyağ
Yeterince tuz, biber ve kuru nane
YAPILIŞI:
Kestanelerin kabuklarını ayıklayıp, 30 dakika tuzlu suda kaynatınız. İnce zarını temizleyip, bir kenarda bekletiniz. Lahanayı 5 dakika kaynar suda haşlayınız. Göbeğini bıçakla kesip çıkarınız. Çıkardığınız parçayı ve soğanı ince ince kıyınız. Kıyılmış lahana, nane ve soğanı kıymayla karıştırınız. İçi oyulup bir tencere şeklini almış lahananın çukur yerine, bir sıra kestane bir sıra kıyma olmak üzere üst üste döşeyiniz. Doldurduktan sonra iple bağlayıp, sarınız. Hafif ateşte sıvı yağla katıyağı eritip, yaptığınız sarmayı döndürerek az bir şey kızartınız. Lahana yaprakları sararınca, bir bardak et veya tavuk suyunu sıcak suyla karıştırıp üstüne kadar suyla örtünüz. Dövülmüş sarmısak, tuz, biber ekerek hafif ateşte kapalı olarak birbuçuk saat kadar pişiriniz. Suyunu çekerse sıcak su ilave ediniz. Lahana iyice yumuşayınca, dilimlere böiüp, haşlanmış havuç eşliğinde sıcak sıcak ikram ediniz.
250 gr. kestane
1 baş soğan
250 gr. dana eti kıyması
3-4 diş sarımsak
1 su bardağı et veya tavuk suyu yoksa tableti
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı katıyağ
Yeterince tuz, biber ve kuru nane
YAPILIŞI:
Kestanelerin kabuklarını ayıklayıp, 30 dakika tuzlu suda kaynatınız. İnce zarını temizleyip, bir kenarda bekletiniz. Lahanayı 5 dakika kaynar suda haşlayınız. Göbeğini bıçakla kesip çıkarınız. Çıkardığınız parçayı ve soğanı ince ince kıyınız. Kıyılmış lahana, nane ve soğanı kıymayla karıştırınız. İçi oyulup bir tencere şeklini almış lahananın çukur yerine, bir sıra kestane bir sıra kıyma olmak üzere üst üste döşeyiniz. Doldurduktan sonra iple bağlayıp, sarınız. Hafif ateşte sıvı yağla katıyağı eritip, yaptığınız sarmayı döndürerek az bir şey kızartınız. Lahana yaprakları sararınca, bir bardak et veya tavuk suyunu sıcak suyla karıştırıp üstüne kadar suyla örtünüz. Dövülmüş sarmısak, tuz, biber ekerek hafif ateşte kapalı olarak birbuçuk saat kadar pişiriniz. Suyunu çekerse sıcak su ilave ediniz. Lahana iyice yumuşayınca, dilimlere böiüp, haşlanmış havuç eşliğinde sıcak sıcak ikram ediniz.